Kuriteokahtlustusega endine abilinnapea saab 22 680 eurot hüvitist (2)

BNS
Copy
Kohtla-Järve endine abilinnapea majandusküsimustes Vitali Borodin.
Kohtla-Järve endine abilinnapea majandusküsimustes Vitali Borodin. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Kohtla-Järve linnavolikogu otsustas neljapäeval napi häälteenamusega, et korruptsioonikuriteo kahtlustuse tõttu ametist vabastatud endisele abilinnapeale Vitali Borodinile makstakse hea töö eest kuue kuu palga ulatuses hüvitist ehk 22 680 eurot.

Hüvitise maksmise poolt hääletas 22 kohal olnud volikogu liikmest 10, vastu oli 9 ning erapooletuid ei olnud. Kohtla-Järve abilinnapea brutopalk oli 3780 eurot kuus, mis tähendab, et Borodin saab hüvitisena 22 680 eurot.

Kuni eelmise sügiseni Reformierakonna ridadesse kuulunud Borodin asus Kohtla-Järve linnavalitsusse tööle 2014. aastal arenguteenistuse abilinnapea ametikohale. Sel ajal algasid Ida-Viru omavalitsuste läbirääkimised Euroopa Liidu toetuste jaotamise kohta.

«Kohtla-Järve linna esindajaks oli Vitali Borodin ning tänu tema läbirääkimiste pidamise oskusele ja otsustusvõimekusele sai linn Ida-Viru maakonnale eraldatud rahast maksimaalse võimaliku osa, kokku ligikaudu 8,7 miljonit eurot,» põhjendas otsuse eelnõu koostanud ja algatanud volikogu liige Daniil Starodubtsev.

Lisaks kirjutas ta eelnõus, et vastutustundliku inimesena püüdis Borodin alati säästa maksumaksja raha ja täitis lisaks abilinnapea ja teenistuse juhi ülesannetele ka projektijuhi kohustusi, ilma selle eest lisatasu küsimata.

Vastuoluline hinnang tööle

Starodubtsev tõi veel välja, et Borodini juhtimisel sai seitsme aasta jooksul rahastuse ja realiseeriti 16 projekti, mille toetuste kogumaksumuseks oli ligi 16 miljonit eurot. Borodini suurimaks projektiks oli Kohtla-Järve Järve linnaosas arendatud haridus- ja vabaajalinnak, mida toetati 6,93 miljoni euroga. Projekti raames valmis Wiru spordikeskuse hoone, mis oli esimene munitsipaalne uusehitis Kohtla-Järve linnas viimase 40 aasta jooksul.

Volikogu esimees Eduard Odinets ütles, et Borodini juhtimisel on linnale tekitatud 750 000 kahju valede projektidega, ja kõik projektid ei ole seni ellu viidud. «Olukorras, kus ühe inimese juhtimisel on tekitatud kahju, ei pea sotsid võimalikuks sellist hüvitist välja maksta,» lausus Odinets.

Kohtla-Järve linnavolikogu umbusaldas mullu 27. oktoobril korruptsiooniskandaali tõttu kogu linnavalitsust, sealhulgas ka korruptsioonikuriteo kahtlustuse saanud abilinnapead Vitali Borodini.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles