TV3: võltsitud kaup sai omaniku

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õie Reinmets.
Õie Reinmets. Foto: Kaader TV3 videost

Maksu- ja tolliamet andis Merimetsa tugikeskusele üle 571 võltsitud kaubamärgiga riideeset.

Annetatud riidekraami seas oli nii jopesid, triiksärke, teksasid kui kindaid, vahendasid «Seitsmesed uudised».

Põhja maksu- ja tollikeskuse tollikontrolli juhataja Peeter Kõve ütles, et enamus tabatud võltskaubast on pärit Hiinast ja just sealt oli tulnud ka suurem osa Merimetsa klientidele annetatud kaubast.

Eelmisel aastal konfiskeeriti võltskaupa üle 200 000 toote. Asjad, millelt kaubamärgi eemaldamine võimalik on, antakse ära abivajajatele. «Nende asjade puhul, mida saab panna heal eesmärgil kasutusse, kasutame selle võimaluse ära ja teeme seda. Vastasel juhul nad läheksid hävitamisele ja neist poleks tulu mitte midagi,» ütles Kõve.

Psüühiliste erivajadustega inimesi abistava Merimetsa tugikeskuse tegevusjuhataja Õie Reinmets ütles, et nende jaoks oli kingituse saabumine meeldiv ja ootamatu – maksuametile tuli teha vaid avaldus. Lisaks rõivakraamile vajaks keskus aga ka näiteks muruniidukit ning arvuteid ja ootab jätkuvalt annetajate abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles