KESKPÄEVATUND Hõbemägi: Mustonen pidi teadma, millised on Venemaale sõitmise tagajärjed (8)

Kuku Raadio
Copy
Ainar Ruussaar, Priit Hõbemägi ja Marek Strandberg Keskpäevatunnis.
Ainar Ruussaar, Priit Hõbemägi ja Marek Strandberg Keskpäevatunnis. Foto: Mihkel Maripuu/Postimees/Scanpix Baltics

Priit Hõbemägi ütles Kuku raadio «Keskpäevatunnis», et Andres Mustonen pidi teadma, millised on tema Novosibirskisse sõitmise tagajärjed, sest ka teistele Putiniga sõbrustavatele kultuuritegelastele läksid lavad kinni. «Keskpäevatunnis» räägiti ka Henrik Hololei ja Hando Sutteriga seotud skandaalidest.

Priit Hõbemägi ütles Kuku raadio «Keskpäevatunnis», et jääb täiesti arusaamatuks, miks pidi Henrik Hololei, kelle palk on niigi suur, võtma vastu tasuta lennupileti.

Ainar Ruussaar lisas, et Euroopa Liidu kõrgele ametlikule pole tasuta asjade vastuvõtmine üldse õige.

Marek Strandberg märkis, et jutt sellest, et tookord olid lennupiletite kinnitamise kohta teistsugused reeglid, on jabur, sest oluline on, kas Katari lennufirma sai Euroopa Liidu lennuõigused tänu sellele või mitte. Ta lausus, et kingituste tegemine ongi tüüpiline araablaste asjaajamine.

Saates räägiti ka Andres Mustoneni esinemisest Venemaal ja Eesti Kontserdi otsusest Mustoneniga koostöö lõpetada.

Hõbemägi ütles, et sedapuhku taandas Eesti Kontsert end erakordse kiirusega Mustonenist, aga tähele tuleks panna, et kaubamärk Hortus Musicus kuulub Eesti Kontserdile, mitte Mustonenile. Ta lisas, et ei tea, mis põhjused Mustonenil Venemaal kontserdi andmiseks olid, aga igal juhul astus ta kivi peale.

Ruussaar tõi välja, et Mustoneni jaoks on olulised ka honorarid, mida ta saab ja loomeinimesena Mustonen ilmselt ei mõelnud, et Venemaa on agressorriik.

Strandberg vastas seepeale, et ei ole võimalik, et inimene on nii asotsiaalne, et ei tea, mis maailmas toimub. Samuti oli veider Mustoneni vabandus kõrgelt lendamise kohta. Ta märkis, et kui inimene tunneb, et siin teda ei mõisteta, on tal alati võimalus elada mõnes teises riigis.

Hõbemägi viitas, et Mustoneni juhtumi puhul on kõlanud arvamused, et muusik elabki oma maailmas ja osaliselt vastab see tõele. Ta lausus, et kindlasti ongi nii, et muusik peab oma loomingut kõige tähtsamaks, aga kindlasti on ta kursis ka sellega, mis on juhtunud loomeinimestega, kes on käitunud sarnaselt temaga. Hõbemägi lausus, et mitmetele tippkultuuri kuuluvatele artistidele, kes end Putinist ei taandanud, läksid lavad kinni ja seda pidi Mustonen teadma, seega võttis ta vastu täiesti kaalutletud otsuse minna Venemaale. «Ta pidi olema teadlik, millised Novosibirskisse sõitmise tagajärjed on.»

Hõbemägi meenutas 2016. aastal toimunud konflikti Hortus Musicuse ja Eesti Kontserdi vahel, kus selgus, et Hortus Musicus oli esitanud arveid, mille puhul tekkis kahtlus, et keegi teine on need juba kinni maksnud.

«Keskpäevatunnis» lahati ka Eesti Energia juhi Hando Sutteri lahkumishüvitise skandaali.

Ruussaar mainis juhtumit kommenteerides, et tegemist pole ju millegi ebaseaduslikuga, pigem külvatakse populistlikku pahameelt, kuna inimeste elektriarved on kõrged ja paljud on pidanud endale koju generaatori muretsema. Ta lausus, et samas maksab Eesti Energia ju Eesti riigile tohutult palju raha ja tänavu rohkem kui eelmisel aastal.

Strandberg väljendas pahameelt selle üle, et Eesti Energia nõukogu ei allunud ministri soovidele. Ta esitas küsimuse, et kas riigiettevõtte nõukogu ei peagi omaniku tahtega arvestama.

Seepeale lausu Hõbemägi oma EERi nõukogu liikmeks oleku näitel, et nõukogu ülesanne ongi mitte lasta poliitikutel sekkuda ettevõtte igapäevatöösse.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles