Ukraina kinnitusel hoiab armee endiselt Bahmutit

BNS
Copy
Droonikaader Bahmutist.
Droonikaader Bahmutist. Foto: 93RD MECHANIZED BRIGADE "KHOLODNY YAR" / Scanpix

Ukraina armee teatas pühapäeval, et hoiab endiselt riigi idaosas asuvat Bahmuti linna.

Ukraina sõjavägi tegi avalduse pärast seda, kui Venemaa erasõjafirma Wagner juht Jevgeni Prigožin rääkis midagi segast linna vallutamisest juriidilises mõttes.

«Vaenlane ei ole oma rünnakut Bahmutile peatanud. Ukraina kaitsjad hoiavad linna aga julgelt kinni, tõrjudes arvukalt vaenlase rünnakuid,» teatas Ukraina relvajõudude peastaap oma Facebooki lehel.

Postitusega kaasnevas videos võis näha Prigožinit, käes Vene lipp, millele oli kirjutatud sõnum pühapäeval Peterburi kohvikus pommirünnakus hukkunud Vene sõjablogija Vladlen Tatarski auks.

«Raekoja ja kogu keskuse vallutanud üksuste komandörid lähevad ja panevad selle lipu üles,» ütles ettevõtja. «See on Wagneri erasõjaväekompanii, need on mehed, kes võtsid Bahmuti. Juriidilises mõttes on see meie oma,» korrutas Prigožin.

Venemaa ja Ukraina väed on Bahmuti võitlusesse palju panustanud, kuigi analüütikute sõnul on linnal vähe strateegilist väärtust. Ukraina hinnangul on lahing tööstuslinna pärast võtmetähtsusega Vene vägede pidurdamisel kogu idarindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles