Tallinn saab Poola tootjalt 23 uut trammi

BNS
Copy
Uus tramm.
Uus tramm. Foto: TLT

Vastavalt sõlmitud lepingule jõuab Tallinna Linnatranspordi ASi (TLT) tellitud esimene uus tramm PESA Twist uue aasta alguses Tallinna trammiliinidele testimiseks.

Praeguseks on tehtud viimased kooskõlastused, mis puudutavad nii trammi välimust kui ka sisustust, mis tähendab, et tootja saab alustada spetsiaalselt Tallinna elanike jaoks mõeldud trammide tootmist. Kokku jõuab Tallinnasse vastavalt lepingule 23 uut trammi, mida toodab Poola trammi- ja rongitootja PESA.

TLT juhatuse liige Andrei Novikov ütles, et koostöös puuetega inimestega seotud organisatsioonidega sisustatakse uued trammid viisil, mis lihtsustavad neile trammide kasutamist. «Trammides on 65 istekohta ja trammid mahutavad kokku 300 sõitjat. Uute trammide sõitjatesalong on suures ulatuses madalapõrandaline, et tagada trammide turvaline ja mugav kasutamine erinevate vajadustega sõitjatele,» ütles ta.

Trammid varustatakse kaasaegsete info- ja piletimüügisüsteemidega ja sõitjate turvalisuse tagamiseks videovalvesüsteemiga. Paigaldatav prioriteedisüsteem võimaldab trammil läbida ristmikke eelisjärjekorras, lisandub kaugdiagnostika võimalus. Nii juhikabiin kui ka sõitjatesalong saavad kliimaseadme.

Novikov lisas, et ka uued trammid hakkavad sõitma 100 protsenti roheelektril, nagu juba kõik Tallinna trammid ja trollid praegu sõidavad. «Lisaks võimaldavad trammid pidurdusel tekkiva energia tagastamist kontaktvõrku, säästes märgatavalt tarbitud energiat,» ütles Novikov.

Teenindusdivisjoni direktor Hannes Falten lisas, et uued trammid täiendavad Tallinna Linnatranspordi trammiparki, kus praegu on 64 trammi. 

«Vanasadama trammiliinide ehitus, mis on jõudnud aktiivsesse faasi, tekitab kindlasti palju emotsiooni ning toob kaasa mõningaid ebamugavusi, aga meie kõigi kannatlikkus tasub end ära siis, kui uus liin saab valmis ning tallinlased saavad nautida sõitu uute trammidega,» ütles Falten.

TLT teenindab iga päev Tallinnas inimesi 72 bussi-, neljal trolli- ja neljal trammiliinil, millel sõidab tööpäeva tipptundidel 441 bussi, 32 trolli ning 47 trammi. Eelnevatel aastatel on Tallinnasse hangitud 20 uut CAF-trammi ning renoveeritud või ümber ehitatud on KT4- ja KT6-tüüpi tramme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles