Napp teave biojäätmete kogumise kohta paneb inimesi kolli nägema

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Soovi korral võib majapidamises kasutuses olla korraga nii konteiner kui ka komposter – esimesse saab sel juhul panna need toidujäätmed, mida ise kompostida ei taha.
Soovi korral võib majapidamises kasutuses olla korraga nii konteiner kui ka komposter – esimesse saab sel juhul panna need toidujäätmed, mida ise kompostida ei taha. Foto: Dmitri Kotjuh

Ehkki biojäätmete kogumise teemaga on Eestis tegeldud juba aastaid, tuleb selle päriselt kohustuslikuks muutumine paljudele üllatusena ja seetõttu ei kiputa selle suhtes erilist entusiasmi üles näitama.

Euronõuetest tulenevalt peavad edaspidi kõik ennast kokku võtma, et muutuks juba juurdunud harjumus ka biojäätmed segaolmeprügi konteinerisse saata. Hirm, et sellega seoses tuleb ilmtingimata kukrut kergendada ja majapidamisse veel üks konteiner soetada, ei pea aga ilmtingimata paika.

Bio- ja olmejäätmete sorteerimist Eestis innustab üleeuroopaline kokkulepe, mille järgi tuleb elumajade omanikel hankida hiljemalt selle aasta lõpuks eraldi biojäätmete kogumise konteiner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles