Svet loobub riigikogu kohast ja jätkab abilinnapeana

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Abilnnapea Vladimir Svet
Abilnnapea Vladimir Svet Foto: Eero Vabamägi

Kui kõik teised keskerakondlastest Tallinna linnasüsteemi esindajad (peale linnapea Mihhail Kõlvarti) otsustasid valimiste järel tulla riigikokku, siis Vladimir Svet jätkab abilinnapeana.

«Algusest peale, veel enne valimisi, ütlesin mitu korda avalikult välja, et plaanin otsuse riigikokku mineku või mittemineku puhul teha selle järgi, kus ma saan oma valijale olla kasulikum,» põhjendas Svet Postimehele oma otsust.

«Olukorras, kus mu erakond on teinud üpris tagasihoidliku tulemuse valimistel, olukorras, kus on selge, et uus koalitsioon saab moodustatud ja vähemalt esialgu Keskerakond on opositsioonis, siis ma näen, et saan rohkem ära teha keskkonna- ja kommunaalvaldkonna ning munitsipaalpolitsei eest vastutava abilinnapeana. Arvestades neid plaane, mis Tallinnal on lähiaastateks, arvestades seda, kuidas tahame muuta Tallinnat keskkonna- ja jalakäijasõbralikumaks. Just minu amet on üks põhilisi, kes selle eest vastutab. Seega ma näen, et saan rohkem ära teha praeguses ametipositsioonis,» lisas Svet.

Kui suur sõnaõigus Sveti otsuses oli Kõlvartil? «Nii - nagu tegelikult ka eelmistel valimistel - said mitmed linnavalitsuse liikmed ja linnaosavanemad riigikokku ja muidugi me omavahel arutasime ning konsulteerisime. Aga otsus oli igaühel enda langetada. Ma muidugi seda teemat Mihhailiga arutasin, aga lõppkokkuvõttes otsus oli minu teha.»

Tallinna abilinnapeadest alustavad riigikogus tööd Tanel Kiik ning Vadim Belobrovtsev, samuti senine Mustamäe linnaosavanem Lauri Laats ja endine Stolitsa peatoimetaja Aleksandr Tšaplõgin.

Sveti asemel pääseb riigikokku tagasi Enn Eesmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles