Sissesõidukeelu saanud Vene teatritrupp saadeti Eestist välja

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Narva piiripunkt.
Narva piiripunkt. Foto: Sander Ilvest

Okupeeritud Krimmis korduvalt etendusi andnud Venemaa teatritrupi NitJa liikmed, kellele Eesti võimud kolmapäeval sissesõidukeelu kehtestasid, saadeti juba samal õhtul Eestist tagasi Venemaale.

Põhja prefektuuri teatel pidasid migratsioonijärelevalvega tegelevad politseinikud 5. aprillil Tallinnas kinni kolm teatritrupi NitJa liiget: 37-, 35- ja 27-aastase Venemaa kodaniku.

Mehed olid saabunud Eestisse Schengeni ruumi kaudu Itaalia turismiviisaga ning seepärast nende riiki tulemist Eesti välispiiril tõkestada ei õnnestunud.

Kuna tegelikult oli trupil kavas korraldada oma etendustega turnee Eestis ja Saksamaal, tunnistas PPA nende viisad kehtetuks, koostas lahkumisettekirjutused ja määras sissesõidukeelu kolmeks aastaks kogu Schengeni viisaruumi territooriumile. «Viisime mehed eile õhtul Narva piiripunkti ja saatsime Venemaale,» teatas Põhja prefektuur.

Postimees kirjutas, et Nitja on varem Eesti kultuurisaalide lavale astunud. Alates mullu veebruarist, mil Venemaa alustas sissetungi Ukrainasse, on teatri näitlejad käinud Eestis kahel korral, aprillis ja novembris. Toona näitlejatele riiki sisenemiseks probleeme ei olnud.

Kultuuriministeeriumi kommunikatsiooni ja rahvusvahelise koostöö osakonna juhataja Meelis Kompuse sõnul jõudis info probleemsest teatritrupist nendeni alles hiljuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles