Akkermann: koalitsioonileping on valmis (1)

Postimees
Copy
Annely Akkermann
Annely Akkermann Foto: Konstantin Sednev

Kolme erakonna esindajad on koalitsiooni loomises sisuliselt kokku leppinud, ütles rahandusminister Annely Akkermann «Esimeses stuudios».

«Koalitsioonilepingu lihvimine on lõppenud ja nüüd vaadatakse, millised positsioonid missugustele erakondadele jäävad. Seejärel erakondade juhid jaotavad need positsioonid erakondade sees ja kõik kokku esitatakse erakondade juhatustele ja üldkogudele või kongressidele kinnitamiseks,» sõnas minister.

Minister märkis, et kui see on tehtud, siis laupäeva lõuna paiku saab avalikkus ministritest teada.

Akkermanni sõnul oli kõnelustel üks vaidlusküsimusi sotside soovitud alampalga sidumine mediaanpalgaga, millega minister, kes ise kõnelustel ei osalenud, nõus ei ole. Millisele tulemusele kõnelustel jõuti, pole praegu veel teada.

Küsimusele, kas Akkermann rahandusministrina jätkab, vastas saatekülaline, et ta ei tea veel ka seda, kas rahandusministri portfell tuleb taas Reformierakonnale.

Siseminister Lauri Läänemets (SDE) kinnitas neljapäeval ERR-ile, et maksutõusud tulevad.

«Oleme kokku leppinud, et avaldame lepingu sisu laupäeval, aga jah, vastab tõele, et teatud maksumuudatused on ka selle koalitsioonilepingu osa,» ütles Läänemets.

Ta lisas, et uue valitsusega ministrikohtade arv muutub, jääb 13 ministrit ja teatud ministeeriumid korraldatakse ümber. «Tuleb kliimaministeerium, regionaalarenguministeerium ja üks tugev IT- ja majandusministeerium,» ütles Läänemets.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles