Eesti suursaadik San Marinos andis üle volikirja

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
San Marino kaardiväelased.
San Marino kaardiväelased. Foto: Wikipedia.org

Täna andis Eesti Vabariigi suursaadik San Marino Vabariigis Andres Tomasberg San Marino kaptenregentidele Ernesto Benedettinile ja Assunta Melonile üle oma volikirja.

Volikirja üle andmisele järgnenud jutuajamisel peatuti üldisemalt riikidevaheliste suhete tihendamise väljavaadetel, kõneldi vajadusest vastastikuste kontaktide edaspidiseks arendamiseks majanduse, turismi ja kultuurivaldkonnas, vahendas välisministeeriumi pressiesindaja.

«San Marino on eestlaste jaoks huvipakkuv reisisiht ning turismisidemeid tuleks kindlasti arendada,» sõnas suursaadik Tomasberg. Veel arutati koostöövõimalusi rahvusvahelistes organisatsioonides.

Eesti sõlmis diplomaatilised suhted San Marinoga 9. juulil 2003. aastal. San Marino
on maailma vanim demokraatia, olles sellise riigikorraldusega juba 1702 aastat.

Andres Tomasberg on sündinud 19. jaanuaril 1960. aastal. 1988. aastal lõpetas ta Tartu Ülikooli prantsuse keele ja kirjanduse erialal.

Diplomaatilisel tööl on suursaadik Tomasberg alates 1991. aastast, mil ta asus tööle välisministeeriumi pressi- ja infoosakonda.

Aastatel 1993-1997 oli Andres Tomasberg suursaadik Prantsusmaal, alates 1995. aastast ka Hispaanias ning lisaks 1996. aastast Portugalis, resideerumisega Pariisis.

1997-2000 töötas Tomasberg välisministri kantselei direktorina ning alates 1998. aastast oli ka suursaadik Türgis, resideerumisega Tallinnas. Aastatel 2000-2004 oli Andres Tomasberg suursaadik Hispaanias ja Türgis, resideerumisega Madridis ning alates 2001. aastast oli ta suursaadik Marokos, resideerumisega Madridis.

Kuni suursaadikuks määramiseni Itaalias töötas Tomasberg 2004. aastast välisministri kantselei direktorina. 2006. aastast on Tomasberg Eesti suursaadik Maltal, resideerimisega Roomas.

Andres Tomasberg on abielus, peres on kolm last. Tomasberg räägib prantsuse, hispaania, itaalia, inglise, soome ja vene keelt.

Suursaadik resideerib Roomas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles