Erkki Koort Soome sai NATOsse, aga Venemaa paneb sel ajal kriitikuid kasti

Erkki Koort
, ajakirjanik ja julgeolekuekspert
Copy
07.03.2023, Tallinn. «Julgeolek täna» saates arutlevad julgeolekueksperdid Meelis Oidsalu ja Erkki Koort. Foto Madis Veltman, Postimees FOTO: Madis Veltman
07.03.2023, Tallinn. «Julgeolek täna» saates arutlevad julgeolekueksperdid Meelis Oidsalu ja Erkki Koort. Foto Madis Veltman, Postimees FOTO: Madis Veltman Foto: Madis Veltman

Viimase nädala jooksul toimus julgeoleku valdkonnas nii palju muutusi, et pea võttis pööritama. Mis need olid ja mida muutused Eestile kaasatoovad, kirjutab julgeolekuekspert Erkki Koort.

Selle nädala kaks kõige tooniandvamat sündmust leidsid aset teineteisest vaid paarisaja kilomeetri raadiuses ning sisuliselt meie koduhoovil. Need olid plahvatus Peterburis ja Soome liitumine NATOga.

Ühel juhul suutis Venemaa operatiivtaktikaline pusserdamine viia asja nii kaugele, et pikalt neutraalne riik liitus sõjalise alliansiga ning valis kindlalt poole. Teisalt tegi Kreml uue taktikalise käigu, mille tulemusena sisuliselt hukati tuntud sõjablogija, kes oli muutunud liiga radikaalseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles