TAUST ⟩ Pilk kuulsa vaimuliku ellu tõi ilmsiks üllatuse (3)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Vaimulik Kristjan Luhamets selle nädala kolmapäeval Eesti-Läti piiri lähedal esivanemate talukohas, mille küünist ja laudast on alles ainult katkised kiviseinad. 
Vaimulik Kristjan Luhamets selle nädala kolmapäeval Eesti-Läti piiri lähedal esivanemate talukohas, mille küünist ja laudast on alles ainult katkised kiviseinad. Foto: Kristjan Teedema

Soov saada aasta tähtsaima kristliku püha eel teada, millega tegelevad kirikuõpetajad siis, kui nad on kohustustest priid, viis varakevadiselt viletsa ilmaga Eestimaa äärealale, kus, olenevalt vaatenurgast, ootas maailma ots või otsatu rikkus.

Mida rohkem me Kristjan Luhametsaga Eesti lõunapiirile lähenesime, seda imelikumaks, isegi kahtlasemaks asi muutus.

Mitte sellepärast, et kas saame kitsal vonkleval metsateel tema valge Volkswagen Transporteriga pärast Pärlijõe ületamist üles järsust mäest, mille ööst alates sadanud lumi oli katnud niiske vaibaga, ega vaju laskumise lõpus paremkurvi järel kõrgest nõlvast alla ojja. Luhamets rääkis, kuidas ta oli kord sattunud olukorda, kus üle jäise tee vulisesid veed, nii et auto oli seiskudes hakanud iseenesest metsa poole kalduma.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles