Haridusvõrku saab ümber korraldada ka kellelegi haiget tegemata (1)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Lääneranna vallavanema Ingvar Saare (esiplaanil) sõnul on Metsküla kool olemuselt erakool ja kui kogukond tahab seda edasi pidada, oleks vald valmis toetama.
Lääneranna vallavanema Ingvar Saare (esiplaanil) sõnul on Metsküla kool olemuselt erakool ja kui kogukond tahab seda edasi pidada, oleks vald valmis toetama. Foto: Tairo Lutter

Haldusreformi järellainena tuleb korraldada ümber ka paljud haridusasutused – mõnes vähendada astmeid, mõned liita, mõned sootuks sulgeda. Sama oleks aga juhtunud ka valdade liitmiseta, sest üha rohkem rahvast kolib maalt keskustesse ja koolilaste arv kahaneb kiiresti.

Sel kevadel paarikümnes omavalitsuses alanud ümberkorraldused hõlmavad enam kui 30 kooli ja lasteaeda. Seni on enim kajastust leidnud Lääneranna valla koolivõrguga toimuv, sest mitme sealse kooli ja töötajad ja lapsevanemad on avaldanud innukat protesti ning ilmselt tähendab mõne kooli sulgemise otsus vallale ka kohtuasja. Vallavanem Ingvar Saare sõnul pole neil siiski plaanis esialgses reformikavas muudatusi teha ning vallavalitsus peab volikogu otsuse ellu viima.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles