Iisrael ründas vastuseks raketirünnakutele sihtmärke Süürias (6)

Copy
Iisraeli suurtükiväelased Golani kõrgendikel.
Iisraeli suurtükiväelased Golani kõrgendikel. Foto: Ayal Margolin/JINI via www.imago-images.de/Scanpix

Iisraeli armee teatas pühapäeva varahommikul, et tegi äsja rünnaku Süüria piirkonda, kust eelmisel õhtul tulistati rakette juudiriigi pihta.

«Rünnak tehti vastuseks Iisraeli territooriumi suunas tulistatud rakettidele,» seisis armee lühikeses avalduses.

Asjast kirjutasid teiste seas Iisraeli meediakanalid Times of Israel ja Haaretz.

Iisraeli armee täpsustas veidi hiljem, et rünnakus kasutati suurtükiväge ja droone rakettide stardiplatvormide hävitamiseks Süürias.

Süüriast tulistati laupäeva õhtul Iisraeli suunas kuus raketti, teatas juudiriigi armee pärast varasemat Liibanonist pärit raketituld.

«Osa rakettidest plahvatas Iisraelis ja osa asustuseta aladel Golani kõrgendikel. Mitmel pool hakkasid tööle õhuhäiresireenid,» täpsustas armee.

Neljapäeval tulistati Liibanoni territooriumilt Iisraeli rohkem kui 30 raketti, milles Iisraeli armee süüdistas Palestiina relvarühmitusi. Iisrael vastas õhurünnakutega Gaza sektoris ja Liibanonis.

Iisrael oli enne seda alustanud politsei ja armee reservväelaste teenistusse kutsumist. Otsus järgnes pärast kolm ohvrit nõudnud vägivallarünnakuid.

Reedestes rünnakutes Tel Avivis ja okupeeritud Läänekaldal sai surma kaks iisraellast ja Itaalia päritolu turist. Veel seitse turisti sai vigastada.

Iisraeli sõdurid lasid laupäeval Läänekalda põhjaosas maha palestiinlase, teatas Palestiina tervishoiuministeerium. Ministeeriumi lühiavalduse kohaselt sai 20-aastane Ahed Salim kuulitabamused rinda ja kõhtu Qalqilyah lähedal asuvas Azzunise asulas.

Vägivald on pärast Iisraeli politsei ja palestiinlaste kolmapäevaseid kokkupõrkeid Jeruusalemma Al-Aqsa mošees aina hoogu kogunud.

Euroopa Liit mõistis laupäeval hukka rünnakud Iisraeli vastu ja kutsus kõiki pooli üles vaoshoitusele.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles