Tallinna haigla on tühjade pihkudega, ehitushanget ei pruugi tulla (1)

Margus  Martin
, ajakirjanik
Copy
Tulevase Tallinna haigla asukohas avaneb hetkel selline vaade. Projekti edasine saatus sõltub poliitilistest otsustest, kuid praeguse võimuliidu plaanidesse suurhaigla ei mahu.
Tulevase Tallinna haigla asukohas avaneb hetkel selline vaade. Projekti edasine saatus sõltub poliitilistest otsustest, kuid praeguse võimuliidu plaanidesse suurhaigla ei mahu. Foto: Konstantin Sednev

Tallinna haigla projekteerimine viiakse linnapea Mihhail Kõlvarti kinnitusel lõpuni, kuid kuna võimuliit on seadnud fookuse mujale, siis ei pruugi pealinn ehitushankeni jõuda, vahendab ERR

«Me kavatseme selle (projekteerimise) lõpuni viia. Tänaseks on juba kulunud umbes kuus miljonit eurot ja kindlasti poleks mõistlik seda tööd pooleli jätta. Me lähtume sellest, et kui on olemas põhiprojekt, siis on meil olemas valmisolek ka ehitushangete väljakuulutamiseks,» lausus Kõlvart.

Samas nentis ta, et järgmise aasta teises pooles valmiv põhiprojekt ei luba mahuka üldeelarve tõttu iseseisvalt, riigipoolse rahastuse garantiita, ehitushanget välja kuulutada.

«Samas me lähtume ikkagi sellest, et meditsiiniteenuste pakkumine on riigi kohustus ja tegelikult juba 10 aasta pärast Tallinna keskhaiglad praegustes hoonetes teenuseid pakkuda enam ei saa. Lahendus tuleb lähima 10 aasta jooksul leida nagunii,» rääkis linnapea.

Kõlvart märkis, et riigi panuse vajalikkuse kasuks räägib ainuüksi fakt, et pealinna elanikud moodustavad Tallinna haiglate patsientidest poole.

Uue haigla rajamine läheb linnapea sõnul maksma umbes 600 miljonit eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles