Kohus kinnitas riigikogulase ja ettevõtja kompromissi

BNS
Copy
Andres Metsoja ja Tõnu Korts kohtus.
Andres Metsoja ja Tõnu Korts kohtus. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna ringkonnakohus kinnitas sel nädalal kinnisvaraettevõtja Tõnu Kortsu ja riigikogu isamaalasest liikme Andres Metsoja kompromissi kohtuasjas, milles Korts nõudis Metsojalt tema poolt arvamusartiklis esitatud valeväidete ümberlükkamist.

Kohtuasi puudutas Metsoja poolt ajalehes Pärnu Postimees võrguväljaandes 20. märtsil 2021 ilmunud arvamuslugu «Vassimine ja läbipaistmatud otsused ei tee linnajuhtidele au», milles ta esitas Kortsu kohta terve rea väiteid, mis osutusid ebaõigeks. Metsoja arvamuslugu oli ajendatud arendusest Pärnu jahisadama lähedasel krundil Lootsi 10.

«Maadevahetuse skandaaliga üleriigilise tuntuse pälvinud kinnistuarendaja Tõnu Korts ei ole kunagi varjanud, et tema tegelik soov on ehitada sinna korterelamu. Nüüd saavutab ta seda eesmärki linnajuhtide heakskiidul vabatahtlike päästjate maja sildi all,» kirjutas Metsoja oma arvamusartiklis.

Korts märkis, et Metsoja väited on teadvalt ebaõiged, pahatahtlikud ning suunatud tema au, hea nime ja maine kahjustamisele, sest avalikkuse ees nimetatakse teda maadevahetuse skandaali osaliseks ja süüdimõistetud kurjategijaks. Korts tõdes, et ta ei ole seotud maadevahetuse skandaali või kriminaalasjaga, sealhulgas ei ole ta selles kriminaalasjas saanud kahtlustust ega süüdistust.

Samuti polnud Korts rahul, et Metsoja viitas artiklis sellele nagu ta tegeleks korruptsioonihõngulise mahhineerimisega koos linnajuhtidega kolmanda isiku kinnistule ebaseadusliku kortermaja püstitamisega vabatahtliku päästjate maja sildi all.

Korts pöördus Pärnu maakohtusse, kus mullu 1. augustil tema hagi rahuldati. Kohus määras, et Metsoja peab samas väljaandes oma valeväited ümber lükkama ning maksma Kortsule 3000 eurot mittevaralise kahju katteks.

Metsoja vaidlustas maakohtu otsuse ringkonnakohtus, kuid läks seal Kortsuga kokkuleppele ning asi lahenes kompromissiga.

Kompromissi kohaselt peab Metsoja maksma Kortsule 5000 eurot ning esitama enda kulul AS-ile Postimees Grupp avalduse Pärnu Postimehes ilmunud artiklis avaldatud ebaõigete andmete ümberlükkamiseks hiljemalt 18. aprillil.

Ringkonnakohtus kinnitatud kompromissi vaidlustada ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles