Vanglateenistuse kriminaalhooldust asus juhtima Jako Salla

BNS
Copy
Jako Salla, endine sotsiaalkindlustusameti peadirektori kohusetäitja
Jako Salla, endine sotsiaalkindlustusameti peadirektori kohusetäitja Foto: Mihkel Maripuu

Esmaspäevast töötab vanglateenistuse kriminaalhoolduse direktorina varem justiitsministeeriumis, prokuratuuris ja Ohvriabi juhina töötanud Jako Salla.

Kriminaalhooldusdirektori väljakutseks on aidata õigusrikkujate käitumist muuta ja suurendada inimeste usaldust vangistuse alternatiivide vastu, selgitas vanglateenistuse juht Rait Kuuse, kellele Salla allub.

Salla sõnul ootavad kriminaalhooldust ees suured muutused. «Olen nii kriminaalhoolduse kui ka vanglate valdkonna osas kirglik ning usun, et tänu oma väiksusele on meil võimalik Eestis mõlema osas saavutada nii palju edu, et meie juurde tuldaks õppima üle maailma,» rääkis ta.

Uue direktori ülesanne on juhtida ja korraldada kriminaalhooldust Ida-Harju, Lääne-Harju, Pärnu, Tartu ja Viru kriminaalhooldusosakonnas. Seni juhtisid oma piirkonnas kriminaalhooldust vangla direktorid, kuid nüüd muutub juhtimine piirkonnaüleseks.

Kriminaalhooldusametnike järelevalve all kannavad karistust need, kelle puhul on kohus pidanud võimalikuks vangistuse asemel kohaldada alternatiivseid karistusmeetmeid, mida kantakse vabaduses. Näiteks elektroonilisele järelevalvele allutatud, aga ka vanglast enne tähtaega vabastatud ning üldkasuliku töö tegijad. Samuti inimesed, kelle kriminaalmenetlus on lõpetatud, kuid kes saavad sõltuvusravi.

Kriminaalhooldus on 25 aasta jooksul end tõestanud vangistuse alternatiivina. Eestis on üle 3300 kriminaalhooldusaluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles