Zelenskõi sõnul töö sõjavangide vabastamiseks jätkub (1)

BNS
Copy
Vabastatud sõjavangid.
Vabastatud sõjavangid. Foto: UKRAINIAN ARMED FORCES/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kinnitas esmaspäevaõhtuses videosõnumis, et töö Ukraina sõjavangide vabastamiseks Venemaa vangistusest jätkub ja kõiki mäletatakse, vahendas ukrainlaste uudistekanal Unian.

«Meil õnnestus koju tuua veel 100 Ukraina kaitsjat. 80 meest ja 20 naist. Need on sõjaväelased, piirivalvurid, mereväe sõdurid, rahvuskaardiväelased. Nende hulgas on muide ka Azovstali kaitsjad. See on sada perekonda, kes said lihavõttepühade eel tõelise rõõmu osaliseks,» rääkis riigipea.

«Ja loomulikult jätkame tööd selle nimel, et kõik meie inimesed Vene vangistusest tagasi tuua. Mäletame igaüht! Ja me toome nad tagasi!» rõhutas Zelenskõi.

Riigipea tänas kõiki Luure Peadirektoraadi Koordinatsioonikeskuses ja teistes struktuurides, mis tegelevad läbirääkimistega ja vangidevahetuste ettevalmistamisega.

President märkis, et on eriti tänulik kõigile neile, kes sõjavange pärast vabanemist toetavad ning ravi ja kohanemise eest hoolitsevad, sest see on väga oluline.

Ukraina ja Venemaa teatasid esmaspäeval uuest sõjavangide vahetusest, kumbki vaenupool andis üle umbes sada sõjavangi.

Kiiev ja Moskva on aeg-ajalt vahetanud vange enam kui aasta aega kestnud täiemahulise sõjategevuse ajal, mis sai alguse Venemaa okupatsiooniväe sissetungiga Ukrainasse 2022. aasta 24. veebruaril.

Eelmine Vene-Ukraina vangide vahetus leidis aset enam kui kuu aja eest, kui võimud andsid 7. märtsil teada 130 ukrainlase väljavahetamisest 90 vene ajateenija vastu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles