Loodetud arutelu Aljoša ümber on visa hoogu koguma

Copy
Kuigi Pronkssõduri asukoht vajaks laiemat ühiskondlikku arutelu, on seni vastutust põrgatatud erinevate osaliste vahel.
Kuigi Pronkssõduri asukoht vajaks laiemat ühiskondlikku arutelu, on seni vastutust põrgatatud erinevate osaliste vahel. Foto: Tairo Lutter

Möödunud aasta novembris avaldas riigikantselei nimekirja, millised punamonumendid tuleks eemaldada ja millised mitte. Pronkssõduri kohta jäi hinnang andmata, leides, et see vajab ühiskondlikku arutelu. Mida aga pole, on arutelu.

«Pronkssõduri asukoht vajaks laiemat ühiskondlikku arutelu,» on Ida-Harju politseijaoskonna juht Roger Kumm veendunud. Poliitladvik on küsimust isekeskis arutanud pigem põgusalt, vastutust põrgatakse erinevate osaliste vahel.

«Pronkssõdur koondab enda alla sõjahaua, hauatähise ja mälestise ning asub kaitseväe kalmistul, mistõttu antud objekti üle vastutab ja otsustab kaitseministeerium,» lausus Postimehele lahkuva ja tuleva valitsuse siseminister Lauri Läänemets (SDE). Valitsuses asja põgusalt arutati, kuid ei leitud, et see oleks teema, mis vajab tegelemist. Kaitseminister Hanno Pevkur (RE) suunas aga vastutuse kaitsepolitseiametile. «See on vastuluure küsimus,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles