Venemaa ei võta kaubaveoseid vastu: piiripunktides ootab sadu veokeid (4)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Veokite järjekord Vene-Leedu piiril tänavu suvel.
Veokite järjekord Vene-Leedu piiril tänavu suvel. Foto: Postimees

Eesti piiripunktides on juba teist päeva pikad järjekorrad, kuna Vene Föderatsioon ei võta vastu kaubaveoseid ega pole põhjusest teada andnud, teatas maksu- ja tolliamet. Pole välistatud, et see on küberrünnak idanaabri tollisüsteemidele. 

«Pikkade järjekordade info on oluline eelkõige nendele kaubavedajatele, kes veavad kiiresti riknevat kaupa. Kahjuks ei ole Venemaa toll meid ametlikult piiritõrke põhjustest teavitanud, mistõttu ei oska me prognoosida nende lahenemise aega,» ütles MTA välispiiri valdkonnajuht Ants Kutti. «Meile teadaolevalt võib põhjus olla Vene Föderatsiooni piirisüsteemi tehnilises tõrkes.»

Narva piiripunktis on praegu piiriületuse järjekorras 198 veokit ning piiriületus on hilinenud 45 tundi; Koidula piiripunktis on järjekorras 256 veokit ning piiriületus on hilinenud 51 tundi; Luhamaa piiripunktis on järjekorras 283 veokit ning piiriületus on hilinenud 50 tundi.

Järjekorrast piiripunktis kirjutas teisipäeval ka Lõuna-Eesti Postimees. Venemaa meedia andmeil oli see põhjustatud küberrünnakust nende tollisüsteemidele. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles