Riigikogu liikmed moodustasid seitse parlamendirühma

Postimees
Copy
Uue riigikogu koosseisu täiskogu istung 11. aprillil
Uue riigikogu koosseisu täiskogu istung 11. aprillil Foto: Tairo Lutter

Riigikogu liikmed moodustasid seitse parlamendirühma, mis aitavad neil suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada Eestit mujal maailmas.

Eesti–Ungari parlamendirühma esimees on Siim Pohlak ja aseesimees Anti Poolamets. Rühma kuuluvad Evelin Poolamets, Arvo Aller, Rain Epler, Martin Helme, Varro Vooglaid, Rene Kokk, Kert Kingo ja Jaak Valge.

Eesti–Soome parlamendirühma esimees on Anti Poolamets ning aseesimehed Kadri Tali ja Jaak Aab. Rühma kuuluvad Henn Põlluaas, Leo Kunnas, Evelin Poolamets, Ants Frosch, Rain Epler, Andres Metsoja, Aivar Kokk, Pärtel-Peeter Pere, Yoko Alender ja Helmen Kütt.

Eesti–Itaalia parlamendirühma esimees on Signe Kivi ning aseesimehed Vadim Belobrovtsev ja Heljo Pikhof. Rühma kuuluvad Yoko Alender, Enn Eesmaa, Andre Hanimägi, Aleksei Jevgrafov, Ester Karuse, Tanel Kiik, Toomas Kivimägi, Anastassia Kovalenko-Kõlvart, Lauri Laats, Heljo Pikhof, Jüri Ratas, Luisa Rõivas, Kersti Sarapuu, Pipi-Liis Siemann ja Aleksandr Tšaplõgin.

Eesti–Jaapani parlamendirühma esimees on Raimond Kaljulaid. Rühma kuuluvad Yoko Alender, Vadim Belobrovtsev, Andre Hanimägi, Maria Jufereva-Skuratovski, Lauri Laats, Kristen Michal, Jüri Ratas, Hendrik Johannes Terras.

Eesti-Kasahstani parlamendirühma esimees on Vadim Belobrovtsev ning aseesimehes Lauri Laats ja Anastassia Kovalenko-Kõlvart. Rühma kuuluvad Jaak Aab, Aleksei Jevgrafov, Maria Jufereva-Skuratovski.

Eesti–Monaco parlamendirühma esimees on Vadim Belobrovtsev, aseesimehed Lauri Laats ja Kristo Enn Vaga. Rühma kuuluvad Aleksei Jevgrafov, Anastassia Kovalenko-Kõlvart.

Eesti–Tai parlamendirühma esimees on Mart Maastik ning sinna kuuluvad Aivar Kokk ja Urmas Reinsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles