Hodgesi sõnul tuleb tagada Ukrainale võiduks kõik vajaminev

BNS
Copy
Frederick Benjamin "Ben" Hodges III mõned aastad tagasi Tallinnas.
Frederick Benjamin "Ben" Hodges III mõned aastad tagasi Tallinnas. Foto: Remo TÕnismÄe/postimees

Ühendriikide armee endine ülem Euroopas erukindral Ben Hodges avaldas kolmapäeval arvamust, et sõda Ukrainas võib lõppeda enne 2023. aasta lõppu, vahendas ukrainlaste uudistekanal Unian.

Erukindrali sõnul peavad aga USA ja teised lääneriigid langetama selleks asjakohase poliitilise otsuse ja tagama Ukrainale kõik võiduks vajaliku.

«Võit võib tulla veel sel aastal. See sõltub suuresti Ühendriikidest ja mõnest teisest lääneriigist, kui need deklareerivad kindlalt soovi, et Ukraina lõpuks võidaks. Ja kui me teeme poliitilise otsuse ja kindlustame Ukrainale kõik vajaliku, siis sõda võib lõppeda enne selle aasta lõppu. Ei ole enam vabandusi ja poolikuid meetmeid. Me võtame selle ette ja teeme selle töö ära. Ja ma usun sellisesse võimalusse,» rääkis Hodges intervjuus.

Samas on erukindrali sõnul sellise otsuse puudumisel võimalus, et sõda jätkub ka järgmisel aastal.

Uniani andmetel usub Venemaa endine rahvasaadik ja opositsioonipoliitik Gennadi Gudkov samuti, et Venemaa armee ei pea Ukraina relvajõudude vastupealetungile vastu.

Saksamaa kantsler Olaf Scholz avaldas samas alles märtsi lõpus arvamust, et sõda Ukrainas ei saa läbi niipea. Kantsler rõhutas, et selleks on vaja Venemaa okupatsioonivägede väljaviimist kogu Ukraina territooriumilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles