Kohtla-Järve linnavalitsus kahtlustab spordiseltsi isikuandmete omavolilises kasutamises

BNS
Copy
Ujujad. Foto on illustratiivne
Ujujad. Foto on illustratiivne Foto: Marko Saarm

Kohtla-Järve linnavalitsus algatas järelevalvemenetluse, sest kahtlustab, et kohalik spordiselts Kalev kasutas omavoliliselt ujumisega tegelevate laste isikuandmeid, et saada linnalt toetust.

Linnavalitsus kaotas usalduse spordiseltsi Kohtla-Järve Kalev suhtes, kuna spordiseltsi juht oli ilma lapsevanematega kooskõlastamata kasutanud ujumisega tegelevate laste isikuandmeid ning registeerinud lapsed spordiregistris Veespordiklubi nimekirjast spordiseltsi Kalev nimekirja, eesmärgiga saada toetust Kohtla-Järve linnalt ning Spordikoolituse ja -teabe Sihtasutuselt.

Kohtla-Järve linnavalitsuse kommunikatsioonispetsialist Nadežda Pahka ütles BNSile, et Kohtla-Järve spordiselts Kalev esitas möödunud aasta lõpus linnale taotluse pearaha saamiseks.

«Kui linna eelarve sai kinnitatud, saime teada, et seal natuke nagu susserdatakse. Üks treener läks seltsist ära ja koos temaga ka 50 last teise klubisse. Kui lapsed olid 1. aprillist teises klubis, avastasid vanemad, et lapsed on registri järgi kahes klubis, sealhulgas Kalevis. Sellest tekkis kahtlus,» rääkis Pahka. «Kuna ei ole teada, mitme lapse kohta tuleks linnal raha eralada, on tarvis läbi viia menetlus,» lisas ta.

Lapsevanemad saatsid avaldused ja pöördumised koos dokumentaalsete tõenditega laste isikuandmete loata kasutamise kohta politsei- ja piirivalveametile, Eesti Ujumisliidule, Spordikoolituse ja -teabe Sihtasutusele ning Kohtla-Järve linnavalitsusele.

Järelevalvemenetlus viiakse läbi ja otsus spordiseltsiga Kalev lepingu sõlmimisest või lepingu sõlmimisest keeldumise kohta tehakse hiljemalt 16. maiks.

Linnavalitsus lükkas ümber info, et linna spordiklubid jäid neljaks kuuks linna rahastuseta. «Jaanuari toetused maksti spordiklubidele välja 28. detsembril. Eelarve koostamise venimise tõttu, mis seaduse järgi tuleb vastu võtta igal aastal hiljemalt 31. märtsiks, ei saanud klubid kohe aasta alguses selleks aastaks ettenähtud täit rahastust, kuid märtsi keskpaigas jaotati linnavalitsuse korraldusega klubidele pearaha veebruari ja märtsi eest,» selgitas linnavalitsus.

11. aprillil kinnitas linnavalitsus sporditoetuste jaotuse selleks aastaks kõikidele linna spordiklubidele, välja arvatud spordiseltsile Kalev.

Kohtla-Järve linnavalitsus lükkas ümber ka info Wiru spordikeskuse ja spordiseltsi Kalev vahelise ujula radade rendilepingu lõpetamise kohta. «Seoses sellega, et märtsi lõpus lahkus spordiseltsist Kalev 50 sportlast, tegi Wiru spordikeskus spordiseltsile Kalev ettepaneku lepingut muuta ning vähendada ujula rendiaega, kuna basseini radu ei kasutata. Spordiseltsi juht keeldus. Hetkel kehtib vana leping, mis lõpeb mai lõpus ja osad basseini rajad seisavad mitu tundi päevas kasutuseta,» märkis linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles