GALERII Liivaprits ajas asja ära: Narva provotseeriv grafiti kaob müürilt (32)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Putinistliku sõjablogija tsitaadi liivapritsiga eemaldamine Narva kunagise tankimonumendi juures.
Putinistliku sõjablogija tsitaadi liivapritsiga eemaldamine Narva kunagise tankimonumendi juures. Foto: Ilja Smirnov

Sotsiaalmeedias jagati pilti kunagise Narva tankimonumendi juures parklast, kuhu oli kiviaiale grafitiga stiliseeritud kurikuulus tsitaat, mis kuulub Peterburi kohvikuplahvatuses hukkunud Kremli sõjablogijale Vladlen Tatarskile.

«Me võidame kõik, tapame kõiki, röövime kõiki, keda vaja. Kõik saab olema nii, nagu me armastame,» ütleb venekeelne kiri müüril.

Politsei alustas süüteomenetluse, mis käsitleb agressiooni toetamist. «Sõnumitel, mis vastanduvad Eesti iseseisvusele, ei ole kohta vabas riigis. Nii nagu on keelatud ka sõja toetamine või õigustamine läbi sõnavõttude või sümbolite, ja politsei sellele reageerib,» kinnitas Narva politseijaoskonna juht Indrek Püvi, kelle sõnul töötatakse nüüd selle nimel, et sodija isik välja selgitada. 

«Selleks töötame läbi läheduses olevad valvekaamerad ja kogume kõikvõimalikku infot. Teavitasime grafitist ka kohalikku omavalitsust, kes juba tegeleb selle puhastamisega.»

Seoses vandalismiaktiga Jõesuu tn 175 parklas palub politsei kõigil, kes liikusid 13.04 ööl vastu 14.04.2023 autoga või jalgsi mööda Narva-Jõesuu maanteed ning märkasid kahtlast tegevust ja isikuid antud parkla territooriumil, anda endast märku e-posti aadressil ppa@politsei.ee või võtta ühendust veebipolitseinik Anastassia Semjonova’ga Facebookis.

Allikas: Narva politseijaoskond

Raik: tööpäeva lõpuks olgu puhas

Narvas oleva Postimehe fotograafi sõnul selgus, et atsetooniga teksti maha ei saa. Sündmuskohale saabus ka Narva linnapea Katri Raik ning praegu arutataksegi, mida edasi teha. Ühe variandina on kaalumisel müüri ülevärvimine.

Raik sõnas Postimehele, et surveveega grafitit kustutada ei õnnestunud ja see tuli ära osaliselt. «Järgmine on liivapuhur ja siis edasi on ülevärvimine. Minu kolleegidele edastatud palve on, et tööpäeva lõpuks oleks see õudus sealt koristatud,» sõnas ta.

Raigi sõnul korraldab müüri puhastamist linna korrakaitseamet. «Küsisime abi ka Narva veest, aga veega kahjuks ei õnnestunud. Otsime järgmiseid lahendusi, see on arusaadavalt linnavalitsuse korrakaitseameti töö ja ma olen oma kolleegide pühendumisega selles küsimuses väga rahul.»

Müürile soditud sõnad ütles sõjablogija Tatarski, õige nimega Maksim Fomin, mullu sügisel Kremlis vastuvõtul. Paar nädalat tagasi tapeti ta Peterburis pommiplahvatuses.

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles