Veel aasta tagasi täies elujõus pereisa tervis sai mullu suvel kaks halastamatut hoopi, mis viisid ta seisundisse, kus lastel oli tõsine hirm, kas isa elama jääb.

Möödunud aasta mais käisid lavastaja Raivo Trassile viimaseks jäänud suvelavastuse «Ai, velled» hoogsad proovid, kui toona 38-aastase tervisest pakatava näitleja Andres Oja peas hakkas üha kõvemini tiksuma uitmõte: «Ma pole juba kuus aastat meestearstil käinud.»

Mees proovis pühenduda näitemängule ja keskenduda oma rollile, kuid tüütu mõte vasardas edasi. Suvelavastuse mängupaik asus Pärnumaal Pikavere vanas vallamajas ja Andres otsustas, et kuna Viljandis tema teada meestearsti pole, käib ta proovide vahepeal Pärnus tohtri juures ära. Mõte tundus küll imelik, sest tervis oli korras, midagi ei valutanud ega logisenud kuskilt. Sellest sai veider sisemine sund.

Läbivaatuse käigus tegi arst ultraheli ja selgus, et Andresel on munandivähi kahtlus. Arst veel selgitas, et see ongi noorte meeste haigus ja pani Andresele järgmiseks nädalaks uroloogi vastuvõtuaja Tartu Ülikooli kliinikumi. Tartus kinnitas uroloog Pärnu meestearsti kahtlust ja ütles, et tuleb operatsioonile minna.

Kommentaarid
Copy