Politsei küsib: kas keegi nägi Narva vandaalitsemist pealt?

Postimees
Copy
Putinistliku sõjablogija tsitaadi eemaldamine Narva kunagise tankimonumendi juures.
Putinistliku sõjablogija tsitaadi eemaldamine Narva kunagise tankimonumendi juures. Foto: Ilja Smirnov

Politsei- ja piirivalveameti Narva politseijaoskond kutsub ühismeedias üles endast märku andma neil, kes nägid öösel vastu tänast endise tankimonumendi juures parklas toimunud vandaalitsemist.

Seoses vandalismiaktiga Jõesuu tn 175 parklas palub politsei kõigil, kes liikusid öösel vastu tänast autoga või jalgsi mööda Narva-Jõesuu maanteed ning märkasid kahtlast tegevust ja isikuid parkla territooriumil, anda märku e-posti aadressil ppa@politsei.ee või võtta Facebookis ühendust veebipolitseinik Anastassia Semjonovaga.

Narva politseijaoskonna juht Indrek Püvi teatas päeval, et politsei alustas süüteomenetluse, mis käsitleb agressiooni toetamist. «Sõnumitel, mis vastanduvad Eesti iseseisvusele, ei ole kohta vabas riigis. Nii nagu on keelatud ka sõja toetamine või õigustamine läbi sõnavõttude või sümbolite, ja politsei sellele reageerib,» kinnitas Püvi.

Sotsiaalmeedias jagati täna hommikul pilti kunagise Narva tankimonumendi juures parklast, kuhu oli kiviaiale grafitiga stiliseeritud kurikuulus tsitaat, mis kuulub Peterburi kohvikuplahvatuses hukkunud Kremli sõjablogijale Vladlen Tatarskile. «Me võidame kõik, tapame kõiki, röövime kõiki, keda vaja. Kõik saab olema nii, nagu me armastame,» ütles venekeelne kiri müüril.

Päeva jooksul üritas linna korrakaitseamet kirja maha saada kõigepealt surveveega, seejärel aga liivapuhuriga, mis lõpuks ka toimis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles