Ameerika Ühendriikide väed viivad lahinguvarustust läbi Eesti (1)

BNS
Copy
NATO laevade saabumine
NATO laevade saabumine Foto: Kaitseväe peastaap

Ameerika Ühendriikide armee liigutab sel nädalal varustust läbi Eesti, valmistudes eelolevaks õppuseks Arrow 23 NATO uusima liikmesriigi Soomega.

USA armee 1-8 ratsaväepataljoni 2. soomusbrigaadi lahingumeeskond saadab varustust läbi Eesti ja seejärel parvlaevaga läbi Tallinna sadama Helsingisse. Varustuses on peaaegu terve soomustatud ühendrelvaliigiline pataljon koos toetuse osistega.

«Ühendrelvaliigilise pataljoni, sealhulgas Abramsi tankide ja Bradley lahingumasinate kiire liigutamine näitab USA valitsuse pühendumust meie NATO liitlastele ning USA sõjaväe võimekust usaldusväärse lahingujõuna,» ütles kolonelleitnant Jay Ireland, Texases paikneva ja praegu Leedus Pabrades roteeruva 1-8 ratsaväepataljonii ülem. «Ootan väga, et saaksime demonstreerida oma valmisolekut, võimekust ja tulejõudu kogu Baltikumis ja Soomes.»

Eestis osaleb USA regulaarselt õppustel Kevadtorm, BALTOPS ja Locked Shields. Alates 2022. aasta detsembrist on Ameerika Ühendriigid Eestisse paigutanud HIMARSi mitmikraketihetjad ja jalaväekompanii – need väed on osa USA vägede ja võimete paigutamisest Eestisse. See on seotud meie kohustusega tugevdada kollektiivkaitset ja heidutuspositsiooni NATO idatiival.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles