Reinsalu: rahvusvaheline kogukond peab toetama Kara-Murzat (2)

BNS
Copy
Välisminister Urmas Reinsalu
Välisminister Urmas Reinsalu Foto: Pavel Golovkin/AP/Scanpix

Välisminister Urmas Reinsalu märkis, et rahvusvaheline kogukond peab jätkuvalt toetama selliseid inimesi nagu Vladimir Kara-Murza, kes mõisteti esmaspäeval Venemaal veerandsajandiks vangi.

Vene opositsiooniaktivist Kara-Murza mõisteti Venemaal süüdi riigireetmises ja Vene armee halvustamises.

«Avaldan sügavat toetust Venemaa kohtus 25 aastaks vangi mõistetud Vene opositsiooniaktivistile Vladimir Kara-Murzale ja tema perekonnale. Vladimir Kara-Murza vaprus on suureks eeskujuks kõigile teistele inimestele,» märkis Reinsalu.

«Rahvusvaheline kogukond peab jätkuvalt toetama selliseid inimesi nagu Vladimir Kara-Murza, kes võitlevad oma elu ja vabadusega riskides demokraatia ja inimõiguste eest Venemaal. Eesti on endiselt seisukohal, et Euroopa Liit peab kehtestama sanktsioonid kõigile neile, kes on seotud Kara-Murza vangimõistmisega,» ütles ta.

«Venemaa tuleb poliitiliselt isoleerida ja tema kuritegude eest vastutusele võtta ning uus sanktsioonipakett tuleb kiiresti jõustada. Me peame jätkuvalt seisma selle eest, et kõik poliitvangid Venemaal vabastatakse tingimusteta ja viivitamatult ning repressioonide korraldajad võetakse vastutusele,» märkis Reinsalu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles