Politsei tabas autoroolist 12-aastase poisi

BNS
Copy
Politseiauto. Foto on illustratiivne.
Politseiauto. Foto on illustratiivne. Foto: Taavi Sepp

Politsei tabas teisipäeva õhtul liiklustalgute käigus Tartumaal Nõos sõiduautot juhtimas 12-aastase poisi.

«Politseinikud kõrvaldasid noormehe liiklusest ja vestlusest temaga selgus, et poiss oli salaja võtnud emalt autovõtmed ning läinud masinaga sõitma,» edastas Lõuna prefektuur.

Patrullpolitseinikud selgitasid noorele sohvrihakatisele, et juhtimisõiguseta sõitmine on ohtlik nii temale kui ka teistele liiklejatele ning sellel võivad olla kurvad tagajärjed. Pärast seda kutsusid politseinikud kohale poisi ema ning andsid poisi ja sõiduki talle manitsussõnade saatel üle.

Politsei tuletab noortele rallihuvilistele ja nende vanematele meelde, et lapseohtu sohvrite koht ei ole autoroolis ega liikluses. «Siiski teatud eas selleks võimalus avaneb - piiratud juhtimisõigusega juhiloaga võib B-kategooria mootorsõidukit juhtida alates 16. eluaastast, aga selleks tuleb sooritada liiklusteooria- ja sõidueksam. Sel juhul peab aga seal kõrvalistmel olema täiskasvanud, kaine ja vähemasti kaks aastat juhtimiskogemust omav inimene,» rõhutas Lõuna prefektuur.

Kokku tegid Lõuna prefektuuri politseinikud liiklustalgute raames sõidukijuhtidele 60 suulist hoiatust ning alustas 39 menetlust. Esmaspäeval alanud liiklustalgud jätkuvad üle Eesti kuni pühapäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles