Võimukaos sai läbi: Narvas sünnib lõpuks uus võimuliit

Postimees
Copy
Foto: Narva linnavalitsus

Fraktsiooni Narva Tulevik, fraktsiooni Kesk ja valimisnimekirja Eesti 200 esindajad kirjutasid täna alla uuele koalitsioonileppele Narvas. Koalitsioonis jätkab ka linnapea Katri Raik. Uuel koalitsioonil on 31-liikmelises volikogus 20 kohta.

Koalitsioonileping keskendub eelkõige uutele töökohtadele, haridusele ja spordile, samuti linnakeskkonnale ja noorte enesearendamisevõimalustele Narvas.

Linna prioriteet on Narva haigla uue aktiivravikorpuse loomine ja vanade hoonete rekonstrueerimine. Üleminek roheenergiale on seadnud ohtu linna kõige kõrgemapalgalise töökohad Eesti Energias, seetõttu seab leping linnavalitsusele ülesande toetada neid ettevõtjaid, kes linnas tegutsevad, teha efektiivset koostööd nendega, kes on näidanud huvi Narva investeerida ja otsida ning leida uusi investeeringuid. Narva arvestab õiglase ülemineku fondi märkimisväärse toega.

Vananeva elanikkonnaga linnale on oluline on sotsiaalvaldkonna edendamine. Linn plaanib rajada uue hooldekodu ning tõsta oma sotisaaltöötajat palka. Samuti otsitakse võimalust esimese väärikate päevakeskuse rajamises linnas.

Spordi valkdonnas keskendub linn ujumisvõimaluste laiendamisele, uue jalgpallihalli loomisele ja Äkkeküla spordikompleksi edasiarendamisele.

Samuti annab koalitsioonileping linnavalitsusele ülesande tegeleda linna põhidokumentide ja linnavalitsuse struktuuri uuendamisega. Kvalifikatsioonile vastavaid linnaametnikke ootab vastavalt lepingule ees palgatõus.

Volikogu esimehe Tatjana Stolfati sõnul on täna tööd alustaval koalitsioonil tahe ja jõud teha koostööd vähemalt kuni järgmiste kohalike omavalitsuste valimisteni oktoobris 2025.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles