REPORTAAŽ Maalihke üle elanud ürditalu perenaine: tegu on tehtud, järeltõukeid enam ei tule

Copy

Pärnumaal Audru jõe lähistel mullu veebruaris puurkaevu rajamise käigus toimunud maalihet, mis neelas Malda külas asuva Tamme aiandustalu kasvuhoone ja haakeriistad, aga säästis napilt kuristikku kukkumisest salvkaevu ja elumaja, meenutavad nüüd üksnes jõekaldal kasvavad «purjus» puud.

Õnnetuse jäljed on peaaegu kadunud. Nende asemel avaneb pilgule kena lauge nõlv. Maalihke tõttu tekkinud järsaku tasandamisega vaeva näinud kopajuhti peab üle Eesti tuntud ürditalu perenaine Heli Viedehof siiani hea sõnaga meeles.

«Ega me päris saamatud ka ole,» rehmas Viedehof küsimuse peale, kas nad maalihkest põhjustatud kahjude likvideerimiseks ka kohaliku omavalitsuse, Audru osavallakeskuse poole pöördusid. «See ei oleks olnud õigustatud, sest ega valda maalihkes kuidagi süüdistada saa. Pealegi on teistel inimestel palju rohkem abi vaja kui meil. Praegusel ajal on neid, kes abi vajavad – vanurid, invaliidid, paljulapselised pered – tõesti rohkem. Ei, meil ei tulnud see ausalt öeldes mõttessegi,» kostis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles