Jeemenis sai rüseluses surma vähemalt 85 inimest

Copy
Huthi julgeolekujõudude masin Sanaas.
Huthi julgeolekujõudude masin Sanaas. Foto: YAHYA ARHAB/Scanpix

Jeemeni pealinnas Sanaas hukkus 85 ja sai vigastada vähemalt 322 inimest, kui heategevusliku ürituse käigus puhkes rüsin, teatasid neljapäeval huthimässulised.

«Mõned kaupmehed jagasid juhuslikult rahasummasid ja sellega seoses puhkes äge rüselemine, milles sai surma kümneid inimesi,» edastati algses siseministeeriumi avalduses.

«Vähemalt 85 inimest sai surma,» ütles Bab al-Yemeni piirkonnas toimunud õnnetuse kohta üks Sanaa julgeolekuametnik.

Sotsiaalmeedias ringlevatel videotel võis näha suure hoonekompleksi sees maas lebavaid laipu ja nende ümber vihaselt karjuvaid ja vaidlevaid inimesi.

Võimud on nõudnud juhtunu uurimist.

Huthid haarasid kontrolli Jeemeni pealinna Sanaa üle 2014. aasta septembris, tagandades rahvusvaheliselt tunnustatud valitsuse, millele järgnes Saudi Araabia juhitud sekkumine 2015. aasta märtsis.

ÜRO hinnangul on Jeemeni sõjas otseselt või kaudselt tapetud sadu tuhandeid inimesi ja kaks kolmandikku 30 miljonilise elanikkonnaga riigist sõltub abist.

Pärast eelmise aasta ÜRO vahendatud vaherahu on olukord oluliselt paranenud, seda ka vaherahu aegumise järel mullu oktoobris.

Naftarikkas piirkonnas Maribi kubermangus toimusid viimase kahe aasta rängimad võitlused. Maribi linn on valitsuse viimane tugipunkt riigi põhjaosas, kui valitsuse asupaik on lõunas sadamalinnas Adenis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles