Mida uut saime «Pealtnägijast» teada Lehtme skandaali kohta? (27)

Postimees
Copy
Kristo Tohver, Johanna-Maria Lehtme ja Marika Priske
Kristo Tohver, Johanna-Maria Lehtme ja Marika Priske Foto: Taavi Sepp

Kolmapäevane ETV saade «Pealtnägija» kajastas MTÜd Slava Ukraini ja selle juhti Johanna-Maria Lehtmet (Eesti 200) tabanud skandaali. Kahtluse järgi panid MTÜ koostööpartnerid Ukrainas raha omakasuks kõrvale, endiselt jääb õhku küsimus, milline roll oli selles värskel riigikogu liikmel Lehtmel. Mida uut me saatest teada saime?

Ukrainlannaga abielus olev ja Ukrainas pikalt elanud ja äri ajanud ettevõtja Ragnar Sass saatis sõja puhkemise järel Ukrainasse erinevaid sõidukeid. Tema üheks koostööpartneriks sai mittetulundusühing All For Victory, hilisem Slava Ukraini peamine koostööpartner. Sass soovitas All For Victory juhti, endist Lvivi aselinnapead Hennadi Vaskivi kontaktina ka Lehtmele.

Kurioosne on aga Sassi ja Vaskivi suhted katkestanud intsident: Sass lubas Vaskivile hankida Volvo iluvõre, kuid Vaskiv keeldus maksmast selle eest 1500 eurot. «Siis me niimoodi – oota, mis nüüd juhtus? Kuidas ma saan selle raha võtta näiteks toetajatelt, nalja teete? /.../ Ja siis see koostöö lihtsalt vaikselt vajuski ära,» meenutas Sass.

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles