Margus Tsahkna: praegu maksame kinni Keski, Isamaa ja EKRE peo arvet (10)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Taavi Sepp

Täna avaldasid Stenbocki maja ees maksutõusude vastu meelt Keskerakonna poolehoidjad ja poliitikud eesotsas Jüri Ratasega. Välisminister Margus Tsahkna (Eesti 200) ütleb, et just Ratase korraldatud peo arve tulebki praegu meil kõigil ära maksta.

«Juba 2019. aasta valimistel ütles Eesti 200, et elatakse üle jõu ja riik peab kulusid kokku tõmbama. Pidu on käinud avatud arvega, on tellitud järjest rohkem,» ütles Tsahkna. «Seesama Isamaa, EKRE ja Keskerakond pidas seda pidu täiel rinnal ja valetas inimestele näkku, et tegelikult on rahaline kate olemas.» Just selle valitsusliidu käitumine oli valetamine, lisas Tsahkna. 

«Me oleme jumala ausalt ja selgelt välja öelnud, mis meie plaan on: maksta kinni selle peo arve ja teha riigi rahandus korda. Mitte ainult lappida auke kinni, ja pidu läheb edasi,» ohkas Tsahkna. 

«Las vennad annavad aru, mida nad tegid ise valitsuses olles. Võeti lihtsalt blankoveksli peale rohkem šampat, konjakit ja magustoitu.»

Ta rõhutas, et keegi peab võtma vastutuse ning täna on selleks uus valitsus. «Needsamad inimesed riigikogus, kes nimetavad tänast valitsust valetajaks, peaksid vaatama peeglisse ja aru andma, kes tegelikult valetanud on. Ega raha tule kuskilt mujalt, raha tuleb nende inimeste taskust, kellele on valetatud, et see raha on olemas – kui üldse valetamisest rääkida,» ütles ta. 

«Teeme sellele jutule lõpu – las vennad annavad aru, mida nad tegid ise valitsuses olles. Võeti lihtsalt blankoveksli peale rohkem šampat, konjakit ja magustoitu. Me peame selle ära lõpetama ja inimestele ausalt ütlema, mis see seis on,» lisas Tsahkna ja täiendas, et uus võimuliit peab asjad korda tegema ning vastutust kandma. 

Langevatest reitingutest rääkides meenutas Tsahkna, et praegu ei ole mõtet seda vaadata, sest valitsus läheb nüüd «päris asja tegema». Tema sõnul käis Eesti 200 pärast valimisi tänaval inimestega suhtlemas – ja inimesed saavad muutustest aru, kui neile seda selgitada. 

«Minu kogemus 2008. ja 2009. aastast oli väga raske: me kärpisime palku ja toetused võeti maha. See koalitsioon, mis lõpuni läks, sai palju parema valimistulemuse,» meenutas Tsahkna Andrus Ansipi juhitud teise valitsuse aega, kui koalitsiooni moodustasid Reformierakond ja IRL. 

«Ei tasu muretseda, mis see reiting on. Tuleb asjad korda teha. See valgus, mis tunneli lõpus paistab, mida on lubatud, see ei ole vastu sõitev rong, vaid elu lähebki paremaks. Las need vennad vahivad oma reitingut seal, meie teeme asju,» lisas Tsahkna. 

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles