Tallinnas jagatakse sooja suppi nüüd ka nädalavahetustel

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna päeva puhul saavad kodutud söögipoolist ja riideid.
Tallinna päeva puhul saavad kodutud söögipoolist ja riideid. Foto: Toomas Huik

Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse Kopli 79 öömaja-varjupaigas saavad Tallinna hättasattunud inimesed alates veebruarikuust tasuta suppi ka nädalavahetustel.

Supiköök töötab laupäeval-pühapäeval kell 13 - 16 ja toitu piisab 250 inimesele, teatas Raepress.

Tallinn eraldas lisaks eelarvelisele 670 000 kroonile hiljuti oma reservfondist pool miljonit krooni supiköögiteenuse laiendamiseks. See võimaldab jagada Kopli tänava varjupaigas suppi ka nädalavahetustel ning toetada Tallinna Punase Risti ja Päästearmee vastavat teenust, tagades töökulud ja toidumaksumuse.

Abilinnapea Merike Martinsoni arvates näitas projekt «Jõuluks kõhud täis», et Tallinnas on vähemalt 200 inimest, kes seda teenust vajavad.

«Tallinna Punane Rist on linna toel varem jaganud suppi talongide alusel 39 inimesele, nüüd on võimalik talonge saada oma linnaosade sotsiaalhoolekande osakondadest kahesajal majandusraskustesse sattunul,» ütles Martinson. «Supiköökide tavaklientidele on lisandunud töötuks jäänud inimesed.»

Kopli tänav 79 jagatakse suppi nädalavahetustel ilma talongita ning kavas on seda teha vähemasti 1. aprillini.

Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse direktori Kersti Põldemaa sõnul oli läinud nädalavahetusel suppi varutud 250 inimesele.

«Mõlemal päeval jäi järele 4-5 liitrit, mille viisime Akadeemia tee varjupaika,» lisas ta. «Kõik soovijad said suppi ka purgiga kaasa, samuti jagasime riideid.»

Hinnanguliselt 80 protsenti supiköögi klientidest on Põldemaa kinnitusel meessoost, kelle hulka on ilmunud noori. Naised on valdavalt keskealised.

Tallinnas on supiköögid Punase Risti (Eha 8) ja Päästearmee (Laevastiku 1a) juures, esimene töötab tööpäevadel kell 10-10.30 ja annab suppi vaid kaasa, teine jagab suppi tööpäevadel kell 12-15. Kopli tänav 79 toimub toitlustamine laupäeval ja pühapäeval kell 13-16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles