Viljandi lammutas Eestis ainulaadse joodikute puhkeala (1)

Marko Suurmägi
Copy
Valuoja puhkealast on järel vaid muruga katmata ala, lammutatud on ka trepp, mida mööda pääses kõige otsemat teed poodi, aga mille ületamisega umbjoobes tegelased hätta jäid.
Valuoja puhkealast on järel vaid muruga katmata ala, lammutatud on ka trepp, mida mööda pääses kõige otsemat teed poodi, aga mille ületamisega umbjoobes tegelased hätta jäid. Foto: Elmo Riig

Mullu üle Eesti suurt tähelepanu pälvinud Viljandi Valuoja oru joodikute puhkeala kadus ajalukku nädalapäevad tagasi, sest linnajuhid ei taha enam joodikulinna kuvandit ega soovi propageerida avalikus ruumis alkoholi tarvitamist.

Joodikute puhkealaks ristitud platsi loomise idee tuli eelmiselt abilinnapealt Kristjan Mändmaalt. Siis põhjendati raekojas mõtet sellega, et eluheidikud nügitakse ühte kohta, kus nad võimalikult vähe teisi inimesi segaksid. Paraku muutus plats nii populaarseks, et jõudis üle-eestilisse ajakirjandusse ja Viljandisse hakkasid tulema lausa teiste omavalitsuste alkohoolikud.

«Me ei tahtnud enam seda kuvandit, mis meile halvas mõttes tekkis,» selgitas Mändmaa järeltulija, abilinnapea Tonio Tamra (SDE, pildil). «Ja me ei tahtnud enam linnana propageerida alkoholi tarvitamist, mida see plats aga paratamatult tegi.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles