Mida arvab Narva grafitist Piiterisse hiiglasliku fallose joonistanud vene radikaalkunstnik? (5)

Jan Levchenko
, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
2008. aasta aktsioon «F...ck karupoja järglase eest» («Е...сь за нас­лед­ника медвежонка»), mis oli ajastatud Vladimir Putini tehnilise asendaja – tollase «liberaali» Dmitri Medvedevi – valimiskampaaniaga. 
2008. aasta aktsioon «F...ck karupoja järglase eest» («Е...сь за нас­лед­ника медвежонка»), mis oli ajastatud Vladimir Putini tehnilise asendaja – tollase «liberaali» Dmitri Medvedevi – valimiskampaaniaga. Foto: Erakogu

Narva tankimonumendi endises asukohas kivi­müürile ilmunud impee­riumi­meelse tekstiga grafiti tõi nördimus­puhangu ning tekitas samas küsimusi ja erimeelsusi.

Võimud pidasid grafiti autorit Kaštanit tõsimeelseks putinistiks, mees ise aga väidab, et vaid provotseeris kaaskodanikke. Aastaid Venemaal ja muudes riikides poliitikat käsitlevaid aktsioone korraldanud Aleksei Plutser-Sarno leiab, et skandaalid kultuuris on igati õigustatud.

Skandalisti, vandaali ja huligaanina tuntud Plutser-Sarno väitel on seinale – ka Narva lähedal kivimüürile – kantud kiri pelgalt grafiti, mitte aktsioon. «Aktsioon tähendab tegevust avalikus ruumis kunstniku osalusel, grafiti aga joonistust või kirja linnaobjektil,» räägib ta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles