Ligi 300 skauti tähistab Maardus välihooaja algust

BNS
Copy
Skautide pusa.
Skautide pusa. Foto: Anti Aasma.

Saabuval nädalavahetusel koguneb Maardusse ligi 300 skauti, et tähistada välihooaja algust traditsioonilise jüripäeva laagriga.

Jüripäev on Eesti Skautide Ühingu üks suurimaid ja traditsioonilisi iga-aastaseid laagreid, mis toob kokku skaudid Eesti kõikidest vanusegruppidest. Laagriga pannakse punkt sisehooajale, tähistatakse välihooaja algust ning avaldatakse austust püha Jürile kui skautluse kaitsepühakule. Mitu aastat on jüripäeval näost näkku kohtumine tervisekriisi tõttu ära jäänud ja seda on asendanud e-jüripäeva vormis matkad peredega, sel aastal aga kohtutakse taas. Viimati kohtuti jüripäeval 2019. aastal Haapsalus.

Laager kestab kolm päeva, saades alguse reede õhtul tõrvikurongkäiguga ning lõpp-punkt pannakse pühapäeva hommikul piduliku paraadiga läbi Maardu linna. Laupäevane päev möödub suures osas matkates Maardu linnas ja ümbruskonnas, tutvustades noortele nii vaatamisväärsusi kui ka mõnusaid metsateid. Noori on ees ootamas matkapunktid, mis nõuavad lisaks meeskonnatööle osavust ja nutikust.

Korraldusmeeskond on tänavu suur. Peakorraldaja on Svetlana Logussova, kes on ESÜ ühe suurima skaudiüksuse Siil eestvedaja ja skaudijuht. Õla on alla pannud ka sponsorid, toetajad ja abilised.

Eesti Skautide Ühing on osa rahvusvahelisest noorteliikumisest, mille eesmärk on põnevate tegevuste kaudu anda noortele võimalus enesearenguks ja toetada noorte sirgumist aktiivseteks kogukonnaliikmeteks. Ühing on 1100 liikmega riigi üks suurimaid ning 2019. aastal korraldatud Emori uuringu põhjal ka tuntuim noorteorganisatsioon. Eesti Skautide Ühing kuulub skautide maailmaorganisatsiooni WOSM, mille liikmeskond küündib üle 50 miljoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles