KESKPÄEVATUND Hõbemägi samasooliste turvatunde küsimusest: see on üks vana vale, mida räägitakse juba pikalt (6)

Kuku Raadio
Copy
«Keskpäevatund» Kuku raadios. Priit Hõbemägi
«Keskpäevatund» Kuku raadios. Priit Hõbemägi Foto: Sander Ilvest

Priit Hõbemägi, Ignar Fjuk ja Marek Strandberg arutlesid Kuku raadio saates «Keskpäevatund» teemal, kas kooseluseaduse ja abieluvõrdsuse menetlemine kiiresti ja samal ajal on ikka vajalik. 

Sel kolmapäeval kirjutas Postimees, et sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo (RE) hakkab vedama korraga nii kooseluseaduse rakendusaktide kui ka abieluvõrdsuse seadustamise eelnõu.

«Abieluvõrdsus tähendab seda, et seaduses ei oleks kirjas mitte «isa» ja «ema», vaid mingisugused nummerdatud vanemad,» ütles Priit Hõbemägi. «Kooseluseaduse puhul, mis huvitas väga sotse, oleks võetud rakendusaktid ja sellega oleks asi maas. Korraga üleöö on tulnud välja, nagu ütleb sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo, et me teeme ühel ja samal ajal kaks sammu: kooseluseaduse rakendusaktid ja abieluvõrdsus. Viimase kohta öeldakse, et ka samast soost inimesed peaksid saama turvatunde. See on üks vana vale, mida räägitakse juba pikalt kooseluseaduse temaatikas, ja seda on korduvalt ka ümber lükatud,» rääkis Hõbemägi. «Kuhu sa ka ei vaata, paistab, et asjad on nõnda: saime pukki ja nüüd pole mitte midagi, pole probleemi ja teeme ära,» ohkas ta. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles