Tallinnasse saabunud Saksa ristluslaev avas kruiisihooaja

Copy
Lõbusõidulaev Hamburg Tallinna Vanasadamas
Lõbusõidulaev Hamburg Tallinna Vanasadamas Foto: Lars Saar

Tallinna Vanasadamasse saabus täna ristluslaev Hamburg. Saksa kruiisifirma Plantours laev tõi meie pealinnaga tutvuma 328 lõbusõiduturisti. Enamik neist on sakslased, aga pardal on ka grupp prantslasi ning üksikud teiste riikide kodakondsusega inimesed.

Turismifirma Estonian Holidays korraldatud ekskursioonid viivad külalised vanalinna, Kadriorgu ja Piritale. Need, kes ekskursioonidele ei lähe, saavad tutvuda Tallinnaga oma käel ja jõuavad vanalinna kõrval kindlasti ka teistesse Tallinna populaarsetesse piirkondadesse.

Hamburg jõudis Tallinna Riiast ja siirdub hilisõhtul Helsingisse. Cruisemapperi andmeil Hamburg sel hooajal enam Eestisse ei tule, vaid läheb pärast Norra-kruiisi Islandile ning edasi Gröönimaale, Kanada ja USA vetesse ning jõuab novembri alguses Portugalile kuuluvaile pehme kliimaga vulkaanilistele Assooridele. Hamburgi jõulud mööduvad Argentinas ja selle naabruses Falklandi saartel.

Järgmine lõbusõidulaev saabub Tallinnasse 7. mail. Hooaeg kestab 29. septembrini.

Sellel aastal tuleb Eestisse 24 kruiisifirma 39 laeva. Kogu hooaja jooksul on Tallinnasse oodata 94 ristluslaevakülastust. Esimest korda saabub sadamasse neli lõbusõidulaeva. 13 külastuse puhul jäävad laevad Tallinnasse kaheks päevaks.

Tallinna Sadam eeldab, et ristluslaevade täitumus on tänavu suurem ja kokku võiks sel hooajal Tallinna oodata umbes 120 000 lõbusõiduturisti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles