Jaapan evakueeris Sudaanist 45 kodanikku ja sulges saatkonna

Copy
Sudaanist evakueeritavad jaapanlased.
Sudaanist evakueeritavad jaapanlased. Foto: JAPAN'S MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS HANDOUT/Scanpix

Jaapan evakueeris Sudaanist 45 kodanikku ja sulges ajutiselt oma saatkonna, teatas teisipäeval peaminister Fumio Kishida.

«Kokku 45 inimest tõusis Jaapani armee saadetud transpordilennukiga C2 Sudaanist õhku Djibouti poole,» ütles Kishida varahommikul ajakirjanikele.

Peaminister täpsustas, et veel neli jaapanlast said Prantsusmaa ja rahvusvaheliste organisatsioonide abiga Sudaanist Djiboutisse ja Etioopiasse lennata.

Tunnike hiljem lisas Kishida, et Sudaanist on lahkunud veel kaheksa jaapanlast, keda abistas samuti Prantsusmaa.

«Sellega on lõpule viidud kõigi jaapanlaste evakueerimine, kes olid Hartumis, kelle seas saatkonnaliikmed,» ütles valitsusjuht ajakirjanikele.

Jaapani välisminister teatas eraldi avalduses, et pärast töötajate evakueerimist suleti saatkond ajutiselt.

Välisministeeriumi informatsioonil on loodud Djiboutis kontaktbüroo, et jätkata Sudaani jäänud jaapanlaste abistamist evakueerimisel.

USA välisminister Antony Blinken teatas esmaspäeval, et Sudaani sõdivad kindralid leppisid kokku kolmepäevases relvarahus, mis algab teisipäevast.

«Pärast viimase 48 tunni jooksul peetud intensiivseid läbirääkimisi leppisid Sudaani relvajõud ja Kiirtoetusvägi kokku üleriigilise relvarahu kehtestamises alates 24. aprilli südaööst. Relvarahu kestab 72 tundi,» ütles Blinken.

«Sellel perioodil nõuab USA tungivalt mõlemalt poolelt relvarahu täielikku järgimist,» lisas Blinken.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles