Narvas algab punaajalugu meenutavate tänavasiltide vahetus (2)

BNS
Copy
Narva Ancis Daumani tänav kannab seda nime alates 1983. aastast.
Narva Ancis Daumani tänav kannab seda nime alates 1983. aastast. Foto: Ilja Smirnov/Põhjarannik

Narvas algab teisipäeval kommunistliku võimu meenutavate tänavasiltide vahetus.

Esimene silt riputakse üles kell 13 aadressil Kivilinna 17. Varem kandis see tänav kommunisti Daumani nime.

Narva linnavolikogu kiitis juba tänavu jaanuari lõpus heaks nimetada ümber punamõrtsukate Albert-August Tiimanni ja Ancis Daumani nime kandvad tänavad.

Daumani tänava uueks nimeks saab Kivilinna ja Tiimanni tänav Soldina. Kuna Soldina tänav ja linna haldusterritooriumil asuva Soldino tee kohanimed on häälduslikult sarnased ning neid on keeruline eristada, siis eksitava sarnasuse vältimiseks tuleb liikluspinna kohanimi Soldino tee samuti ümber nimetada Suur-Soldina teeks.

Narva linnavolikogu otsuse alusel korraldab Albert-August Tiimanni, Ancis Daumani ja Soldino tänavate ümbernimetamise käigus majadel asuvate nimesiltide ja liiklusmärkidel täiendavate teadetetahvlite vahetust linnavalitsus. Kinnistusraamatus vastavate katastriüksuste aadresside muutmisel muutuvad korteriühistute nimed automaatselt.

Aastatel 1889–1942 elanud Albert-August Tiimann oli Eesti kommunist ja Eesti Töörahva Kommuuni Narva linna täitevkomitee esimees aastail 1918–1919.

Aastatel 1885–1920 elanud Ancis Daumanis oli Läti päritolu kommunist, Narva sõja-revolutsioonikomitee esimees ja Nõukogude Liidu sõjaväelane.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles