OTSEFOTOD Kommunistid kaovad: Narva tänavatelt võetakse maha punategelaste nimed

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

Narvas algas täna kell 13 kommunistlikku võimu meenutavate tänavasiltide vahetus. Uue nime saavad Albert-August Tiimanni ja Ancis Daumani tänav, vastavalt Soldina ja Kivilinna.

Esimene silt, Kivilinna 17, riputakse üles kell 13. Varem kandis see tänav kommunist Daumani nime.

Narva linnapea Katri Raik rääkis Postimehele, et kõik möödub rahumeelselt, sest tänavasiltide vahetamine oli ammu elanikele teada. «Kui me nimede muutmist läbi viisime, siis kirjutasime kõikidele korteriühistutele. Nad on teadlikud sellest vahetamisest,» ütles Raik. 

Ta lisas, et kogu aktsioon on linna kulul. «See oli üks komm, mida me pakkusime, et neile ei teki sellest rahalist kahju,» rääkis Raik. Täna vahetatakse Narvas välja 52 tänavasilti ja ka 60 liiklusmärki. Kokku läks see linnale maksma 5500 eurot.

Tänane aktsioon on alles algus

«Maikuu volikogude päevakorras on juba ka järgmised tänavanimed. Vaatame, kuidas nendega läheb. Nii et tänane on alles üks etapp,» lausus Raik. 

Narva linnavolikogu otsustas tänavu jaanuari lõpus anda punamõrtsukate Albert-August Tiimanni ja Ancis Daumani nime kandvatele tänavatele uus nimi: Daumani tänavast saab Kivilinna ja Tiimanni tänavast Soldina.

Kuna Soldina tänav ja linna haldusterritooriumil asuva Soldino tee kohanimi on häälduslikult sarnane, siis eksitava sarnasuse vältimiseks tuleb liikluspinna kohanimi Soldino tee ümber nimetada Suur-Soldina teeks.

Narva linnavolikogu otsuse alusel korraldab tänavate ümbernimetamise käigus majadel asuvate nimesiltide ja liiklusmärkidel täiendavate teadetetahvlite vahetust linnavalitsus. Kinnistusraamatus muutuvad vastavate katastriüksuste aadressil  asuvate korteriühistute nimed automaatselt.

Aastatel 1889–1942 elanud Albert-August Tiimann oli Eesti kommunist ja Eesti Töörahva Kommuuni Narva linna täitevkomitee esimees aastail 1918–1919. Aastatel 1885–1920 elanud Ancis Daumanis oli Läti päritolu kommunist, Narva sõja-revolutsioonikomitee esimees ja Nõukogude Liidu sõjaväelane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles