Põhja-Tallinnas algasid paha haisu levitaja otsingud

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Keskkonnaameti seirejaam.
Keskkonnaameti seirejaam. Foto: Keskkonnaamet

Keskkonnaamet paigaldas Põhja-Tallinna Tööstuse tänavale seirejaama, sest sel aastal on sealt kandist tulnud arvukalt teateid ebameeldivast lõhnast.

Sel aastal on riigiinfo telefonile 1247 teatatud Tallinnas levivast ebameeldivast lõhnast juba 180 korral, 147 neist teadetest pärines Põhja-Tallinnast.

Keskkonnaameti peadirektor Rainer Vakra ütles, et alates tänasest mõõdab mobiilne seirejaam Põhja-Tallinnas väävelvesiniku ja lenduvate orgaaniliste ühendite hulka välisõhus.

«Kui saasteainete hulk õhus ületab piirnorme ja see on seotud piirkonnas tegutsevate ettevõtetega, siis tuleb saaste vähendamiseks midagi ette võtta. Vajadusel saame seada ettevõttele lisanõudmisi, vaadata üle keskkonnaloa tingimused või alustada väärteomenetlust,» rääkis Vakra.

Põhja-Tallinna vanema Manuela Pihlapi sõnul on kohalik elanikkond ebameeldivast lõhnast tugevalt häiritud ja aasta algusest on lõhnahäiringutest järjest sagedamini teada antud ka linnaosavalitsusele. Pihlapi sõnul on linnaosavalitsus koos keskkonnaametiga püüdnud leida võimalusi ebameeldiva lõhna seireks juba pikemat aega ning nüüd pandi probleemsesse piirkonda seirejaam.

«Mõõtmiskoht asub Paljassaare tööstuspiirkonnast ligi 500 meetri kaugusel. Oleme selle tööstuspiirkonna lähedusest saanud korduvalt teateid halva lõhna levikust,» täpsustas Vakra.

Seirejaam jääb piirkonda pikaks ajaks, et mõõtmistulemusi ei mõjutaks ajutised muutused ettevõtete tegevuses või näiteks tuule suund. Mobiilse seirejaama mõõtetulemused on kättesaadavad ka Eesti välisõhu kvaliteedi lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles