Colombia president vahetas välja seitse ministrit

Copy
Colombia president Gustavo Petro.
Colombia president Gustavo Petro. Foto: SEBASTIAN BARROS/Scanpix

Colombia president Gustavo Petro teatas kolmapäeval, et vahetas välja seitse ministrit.

Riigipea teavitas otsusest mõni tund pärast seda, kui palus kogu oma valitsuskabinetil tagasi astuda, sest tal oli raskusi ambitsioonikate reformide läbisurumisel kongressis.

«Täna luuakse uut kabinetti, mis aitab valitsuse programmi kinnistada,» kirjutas Petro oma ametlikul Twitteri kontol avaldatud avalduses.

Väljavahetatute hulgas oli ka liberaalne rahandusminister Jose Antonio Ocampo ja tervishoiuminister Carolina Corcho.

Ministrid teatasid varem päeval, et Petro soovib kogu valitsuse tagasiastumist, sest see ei suuda seaduseelnõusid kongressist läbi suruda.

Colombia esimene vasakpoolne president rääkis päev varem Twitteris valitsuse järelemõtlemise vajadusest.

Pärast peaaegu üheksat kuud võimulolekut ei ole Petro suutnud läbi viia põhjalikke reforme tööseadustes ning tervishoiu-, pensioni- ja kohtusüsteemis, mis olid tema kampaanialubadusteks.

Ministrite väljavahetamine tähistab Petro valitsuse kõige tõsisemat kriisi tema ametiajal.

«Mõned traditsioonilised poliitilised liidrid ja institutsioonid on keskendunud reformide tagasilükkamisele. Me peame moodustama valitsuse meie sotsiaalsete muutuste kava elluviimiseks,» toonitas president.

«Oleme suutnud luua kindlustunde riigi majandusjuhtimise vastu, mida loodetavasti tugevdatakse ja jätkatakse ka minu järeltulija ajal,» ütles vallandatud rahandusminister Ocampo hüvastijätupressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles