Kohtla-Järve noor võimuliit kipub juba mõranema

Erik Gamzejev
, Põhjarannik
Copy
Kohtla-Järve koalitsiooni kuuluvad kümme sotside ja keskerakondlaste saadikut hoiavad veel kokku, aga nendega liitunud neli fraktsioonita saadikut teevad pigem vabakava.
Kohtla-Järve koalitsiooni kuuluvad kümme sotside ja keskerakondlaste saadikut hoiavad veel kokku, aga nendega liitunud neli fraktsioonita saadikut teevad pigem vabakava. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Vaid kaks kuud tagasi14 saadiku moodustatud Kohtla-Järve võimuliit kipub mõranema – sellest annab märku tõsiasi, et osa selle liikmeid nurjas eelmisel neljapäeval linnavolikogu esimehe Eduard Odinetsi (SDE) valimise linna esindajaks Ida-Virumaa omavalitsuste liidu juhatuses.

Odinetsi poolt hääletas kümme ja vastu 14 saadikut. Tema toetajad olid sotside ja Keskerakonna fraktsioonist, vastu hääletas aga kolm koalitsioonilepinguga ühinenud ja istungil osalenud fraktsioonita saadikut: Zaur Abbassov, Maria Merkulova (KE) ja Anton Dijev (KE). Viimane neist ütles, et Odinetsi vastu hääletamine ei tähenda koalitsioonist lahkumist, sest «me oleme ju ikkagi partnerid».

Odinets nimetas olukorda skisofreeniliseks

Ka Odinets, kes on ühtlasi riigikogu liige, leidis, et toimunut ei saa pidada koalitsiooni lagunemiseks, sest seda küsimust koalitsioonileping ei käsitle. «Koalitsioonilepingut pole keegi rikkunud,» nentis ta, kuid möönis, et noores koalitsioonis on suuri probleeme ning et selgitust, miks osa selle liikmeid tema vastu hääletas, ta neilt ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles