Ehitustööde tõttu suletakse ajutiselt Pronksi ja Gonsiori tänava ristmik (1)

Postimees
Copy
Pronksi ja Gonsiori tänavate ristmiku sulgemine.
Pronksi ja Gonsiori tänavate ristmiku sulgemine. Foto: Tallinna strateegiakeskus

Seoses Jõe ja Pronksi tänavate täiemahuliste rekonstrueerimistöödega Tallinnas suletakse teisipäevast, 2. maist kuni 30. juunini liiklusele Pronksi ja Gonsiori tänava ristmik. Sulgemine on seotud maa-aluste kommunikatsioonitrasside rajamistöödega ristmiku piirkonnas.

Lähim ümbersõit on Kreutzwaldi tänava kaudu. Samuti on alates 29. aprillist avatud Liivalaia tänava ja Rävala pst poolt sõites parempööre Pronksi tänavalt Kunderi tänavale. Ühistranspordi marsruutides sulgemine täiendavaid muudatusi kaasa ei too.

Möödunud aasta sügisel algas Jõe ja Pronksi tänava täiemahuline rekonstrueerimine

Seeläbi kujundatakse seni peamiselt autokeskne tänavaruum ümber kaasaegseks, turvaliseks ja kõigi liiklemisviisidega arvestavaks. Rekonstrueerimise tulemusena paranevad jalakäijate liikumisvõimalused ning luuakse sõiduteest eraldatud jalgrattateed, lisaks ka jalakäijatele pisikest vahepeatust võimaldavad haljastustaskud.

Lisaks mahub tänavatele ka rohkesti uut haljastust - tänavat kaunistama puudealleed mõlemal pool. Kokku istutakse rekonstrueerimise käigus 43 uut puud ning lisandub ka 1372 põõsast.

Samuti uuendatakse kõik maa-alused tehnovõrgud – vesi, kanalisatsioon, gaas, elekter ning ehitatakse välja kaasaegne tänavavalgustuse taristu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles