Harku vallas hukkus tulekahjus mees

Postimees
Copy
Elumaja põleng Mõigus. Pilt on illustreeriv.
Elumaja põleng Mõigus. Pilt on illustreeriv. Foto: Sander Ilvest

Häirekeskus sai täna kell 12.50 teate, et Harku vallas Liikva külas põleb lahtise leegiga kahekorruseline elumaja. Teataja sõnul võis majas viibida ka inimesi.

Esimesena sündmuskohale jõudnud Keila päästekomando päästjad alustasid tööd kahes töölõigus: üks asus leekides hoonet kustutama ning teine sisenes majja. Kell 13.07 leidsid päästjad majast inimese ning alustasid tema elustamisega, mis paraku tulemusi ei andnud.

Päästjad lokaliseerisid tulekahju kell 13.31 ning likvideerisid lõplikult kell 15.15.

Päästetööde juhi sõnul olid majas olemas nii suitsu- kui vingugaasiandurid, kuid ei ole teada, kas need olid ka töökorras. Esialgsel hinnangul võis põleng alguse saada vananenud elektrisüsteemist. Täpne tekkepõhjus on selgitamisel.

Sel aastal on tulekahjudes hukkunud 17 inimest

Päästeamet juhib tähelepanu, et vaid töökorras suitsuandur päästab elu. Päästeamet soovitab kontrollida suitsuanduri töökorras olekut, vajutades vähemalt korra kuus selle testnupule.

Eelmise aasta algusest on tahkekütusega köetavates hoonetes kohustuslik ka vingugaasiandur, mille töökorras olekut tuleb samuti regulaarselt kontrollida. Aegunud või rikkis andur tuleb välja vahetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles