TAUST ⟩ Valveta lapsed ja uputamismängud lausa otsivad spaades õnnetusi (2)

Copy
Asa Spa oli pühapäevasel päeval üllatavalt tühi.
Asa Spa oli pühapäevasel päeval üllatavalt tühi. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Koolivaheajal teenisid spaade veetorud ja -atraktsioonid sadu lapsi ning saunad ja mullivannid nende vanemaid. Mure seisneb aga selles, et spaade ja vanemate vastutuspiir on hägune ning lustivad lapsed on justkui kõigi vastutusel. Spaaliidu tegevjuht Aire Toffer nendib, et on vale eeldada, nagu valvaks ja vastutaks spaa.

Meedia veergudel, spaade ja politsei laual lahatud Pärnu Tervise Paradiisi spaa intsidendist on ilmne, et pealtnäha süütu mäng võib lõppeda korvamatu kahju ja õnnetusega. Arutlemata, kes ja kuidas oma rolli nimetatud juhul täitma pidanuks, on ometi iseenesestmõistetav, et spaa- ja ujulakultuurist tuleb sellised mängud välja juurida. Mis pilt vaatab spaades vastu praegu?

Viimsis asuvas Atlantis H2O Aquaparkis on teisipäeva lõuna kohta üllatavalt vaikne. Siin-seal sulistavad peamiselt väikelapsed vanemate järelevalve all, kuid põhiline elu käib siiski igasuguste liutorude ümber.

«Ole ettevaatlik, ma oleksin ükskord seal peaaegu ära uppunud!» ütleb ajakirjaniku taga seisev umbes kümneaastane tüdruk teisele lilla toru järjekorras. Lapsed hüppavad aga hulljulgelt üksteise järel veetorusse ning kõigil on lõbu laialt. Kui hull see siis olla saab?

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles