KESKPÄEVATUND ⟩ Reformierakonna kalli valimislubaduse peab korvama kõrgem tulu- ja käibemaksumäär (5)

Kuku Raadio
Copy
Kavandatav automaks on mõeldud eelarve täitmiseks, mitte ummikute vähendamiseks ja sõidukipargi uuendamiseks.
Kavandatav automaks on mõeldud eelarve täitmiseks, mitte ummikute vähendamiseks ja sõidukipargi uuendamiseks. Foto: Teele Toova

Raadio Kuku saates «Keskpäevatund» arutlesid Postimehe peatoimetaja Priit Hõbemägi, Raadio Kuku tegevtoimetaja Ainar Ruussaar ja Eesti esipankur Heldur Meerits uute maksude, Eleringi juhi Taavi Veskimägi ametist lahkumise ja Slava Ukraini annetuste läbinähtamatuse teemadel.

Alustuseks küsis Priit Hõbemägi, kas meil tulevikus üldse raha ongi auto ostmiseks, kui hakkab kehtima automaks. See on üks sellistest maksudest, mida on õnnestunud siiani koos kinnisvaramaksuga pikki aastaid edasi lükata. Nüüd on aga selgunud, et see karikas meist enam mööda ei lähe.

Ainar Ruussaar ütles, et transpordiamet tegi tänuväärset asja ja seletas automaksu põhjalikult lahti. Uue auto registreerimine, mille heide on üle 120 g/km kohta, plaanitakse maksustada tuhande kaheksasaja kuni kahe tuhande euroga. Aastas plaanitakse küsida automaksu sada kuni sada kakskümmend eurot, aga tähelepanuväärne on see, et kui sa kasutad autot ainult kolm kuud aastas, siis on summa väiksem.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles